Elke vrijdag om 20.25 uur op

Elke vrijdag om 20.25 uur op

 • Download de 2 voor 12 app

  ankeiler2v12app

  De 2 voor 12-app is vernieuwd. Nu ook voor tablet! 

  Met de 2voor12-app waan je je kandidaat in het gelijknamige televisieprogramma van de BNNVARA, waar al decennialang miljoenen mensen naar kijken. De app was er al voor iOS en Android smartphone en is nu ook beschikbaar voor tablet.  Download de app in de App Store of in de Play Store


  Dat is niet het enige wat we hebben verbeterd aan de app. Je kunt 2 voor 12 nu ook solo spelen, zonder tegenspeler. Er zijn honderden nieuwe vragen toegevoegd. En je kunt via de app tijdens de tv-uitzending live meespelen met de Kijkerswedstrijd. Hiermee maak je kans op de 2 voor 12-pennenset. Daarnaast hebben we diverse kleinere verbeteringen doorgevoerd om het spelplezier te verhogen.

  Hoe werkt de 2 voor 12-app
  Het spel werkt net als op tv: neem het op tegen twaalf vragen en tegen elkaar! Je kunt een willekeurige tegenstander kiezen of een (Facebook-)vriend. Ook is het nu mogelijk om het spel solo te spelen.
  Probeer zo goed mogelijk twaalf vragen te beantwoorden. Als je het antwoord op een vraag niet weet, dan kun je dat via Google opzoeken. Maar let op: de secondes tikken onverbiddelijk door en dat kost je punten. Als je alle vragen hebt beantwoord, kun je gaan puzzelen. Met de eerste letters van je antwoorden kun je een 12-letterwoord vormen. Hoe meer vragen goed, hoe meer bonuspunten.
  In totaal kun je drie rondes spelen. Weet jij drie keer je tegenspeler te verslaan, dan levert dat je extra punten op en misschien wel een plek in de ranglijst.

  Hoe werkt de Kijkerswedstrijd
  Tijdens de 2 voor 12 uitzending kun je meespelen met de Kijkerswedstrijd. Aan het begin van de uitzending verschijnt er in het beginscherm van de 2 voor 12-app de knop Kijkerswedstrijd. Vorm de oplossing van de 12-letterpuzzel van team 1. Nadat vraag 12 op tv gesteld is, kun je via de Kijkerswedstrijd pagina in de app het antwoord inzenden. Uit de snelste inzenders trekken wij een winnaar.  De prijs is een 2 voor 12-pennenset. 

  Download de app in de App Store of in de Play Store

  Lees hier de algemene voorwaarden

  Bekijk hier de veelgestelde vragen

Over

In BNNVARA's kennisquiz 2 voor 12 nemen twee duo's het tegen elkaar op in twaalf vragen. Onder leiding van Astrid Joosten. Vanaf vrijdag 7 september op NPO 2.

Terug naar boven