• Frequently Asked Questions

  • Waar bestaat het opleidingstraject uit?

  Het gaat om leer-werktrajecten, waarbij de nadruk ligt op zoveel mogelijk in de praktijk te DOEN. Ons idee is dat je het meeste leert door te doen, door op je bek te gaan, opnieuw te doen etc. Daarbij wordt je zoveel mogelijk een-op-een begeleid; of je nou op de redactie van Pauw zit, bij formatontwikkeling of Radio, voor of achter de schermen, we proberen je zoveel mogelijk te begeleiden waar nodig.

  En daarnaast bieden we je workshops en masterclasses aan; die gaan over belangrijke onderwerpen, zoals creativiteitstechnieken, leren interviewen, Google-en en researchen, social & online engagement en multidisciplinair samenwerken.

   

  • Hoe lang duurt het traject?

  In principe duurt het een half jaar. Elk half jaar start er weer nieuwe lichting, begin februari en half augustus.

   

  • Is het fulltime?

  Ja, in principe is het traject fulltime. Het hangt van de functie en afdeling af, maar er zijn plekken waar uitzonderingen bespreekbaar zijn. In de mediasector geldt geen 9-to-5 mentaliteit, dus we gaan wel uit van jouw flexibiliteit, het komt voor dat ook in weekenden en avonden gewerkt wordt.

   

  • Hoe groot is de kans dat ik ná dit traject kan blijven bij BNNVARA?

  Dit traject biedt geen enkele garantie voor doorstroming in de organisatie, maar mocht er een geschikte plek vrijkomen en als de samenwerking voor beide partijen positief is verlopen, heb je net zoveel kans als ieder ander. Voordeel is wel dat je tijdens de Academy-tijd al hebt kunnen laten zien wat je waard bent. 

   

  • Waarom heeft BNNVARA een Academy?

  BNN en VARA hebben beiden een lange traditie op gebied van talentontwikkeling. Veel professionals hebben hun eerste media-schreden hier gehad; denk aan Tim Hofman, Frank van de Lende, Kees Driehuis, Kim Smeekes, Sinan Can, en vele anderen. Ook na de fusie tot 1 organisatie blijft BNNVARA talenten werven, begeleiden en door laten stromen; daarmee doet ze haar traditie eer aan, en tegelijkertijd levert het ook echt nieuwe grote talenten op, zowel voor als achter de schermen.

   

  • Voor welke plekken en functies kun je je aanmelden?

  Dat verschilt per lichting, maar we zoeken altijd talent voor verschillende posities in de organisatie. Als er functies openstaan, vind je ze op deze site!

   

  • Wanneer begint de opleiding precies?

  Er zijn twee lichtingen per jaar. De eerste start altijd in augustus, de volgende lichting in februari etc. 

   

  • Wanneer kan ik me aanmelden?

  Een paar maanden voor het begin van een nieuwe lichting wordt bekend voor welke functies we gaan werven. Informatie over functies en start van aanmelding vind je te zijner tijd hier op de site. Hou de site dus goed in de gaten!

   

  • Krijg je een vergoeding? 

  Ja, alle talenten die in de Academy komen, krijgen een standaard leer-werkvergoeding van 600€ bruto.

   

  • Worden reiskosten vergoed?

  Reiskosten worden niet vergoed voor zover deze gedekt worden door je OV-kaart. Kosten die buiten deze OV-kaart om gemaakt worden, worden vergoed op basis van 2e klasse Openbaar Vervoer, met een maandelijks maximum van €152,-.

   

  • Kan ik me aanmelden als stagiaire, of terwijl ik nog studeer?

  Nee, de Academy richt zich op mensen die aan vooravond van een opleiding staan, die een tussenjaar hebben, of die al afgestudeerd zijn. Mensen die stage willen lopen via hun opleiding, kunnen ook bij BNN-VARA terecht, maar daarvoor moet je je aanmelden bij www.mediastages.nl

   

  • Hoe oud moet je zijn om toegelaten te worden?

  Het begrip talent is natuurlijk rekbaar. Ondanks dat we geen maximum leeftijd hanteren, richten we ons vooral op de leeftijd van 17 tot 27 jaar.

Terug naar boven