Lisa Rosielle

 • Lisa Rosielle

  naam: Lisa Rosielle

  leeftijd: 26

  huidige functie bij BNN-VARA: redacteur Kassa

  lichting: 2016

   

  1)       Waarom en voor welke functie heb jij je aangemeld voor BNN-VARA Academy?

  Vorig jaar was ik net afgestudeerd voor mijn tweede master in de rechten aan de universiteit en ik was aan het zoeken naar mijn perfecte baan. Vroeger wilde ik het liefst bij tv werken, en toen ik de promotie voor de BNN-VARA Academy voorbij zag komen dacht ik, redelijk impulsief, ik probeer het gewoon. De plek bij Kassa sloot voor mij perfect aan: een journalistiek inhoudelijk programma waar ik mijn kennis over het (consumenten)recht goed in kwijt kon. Ronde na ronde kwam ik verder en opeens mocht ik daadwerkelijk beginnen! 

  2)       Hoe was Talentday 2016?

  Ik vond de Talentday nogal indrukwekkend. Er waren veel kandidaten en het BNN-VARA gebouw was omgebouwd tot een groot circus. Heel gezellig maar ook spannend hoe je 'auditie' zou gaan. 

  3)       Wat heb je bij de Academy het meeste geleerd?

  Voor mij was de hele tv-wereld nieuw. Ik ben een echte theoretische jurist en daardoor ben ik from scratch begonnen en heb ik echt geleerd wat tv maken precies inhoudt. Van goede research doen tot makkelijk leesbare teksten schrijven over ingewikkelde onderwerpen, maar ook heb ik geleerd om beeldend te denken, hoe je het beste gasten kan regelen voor in de uitzending en hoe je van (dagelijkse) problemen, waar iedereen tegenaan loopt, een leuk en pakkend tv-item kan maken. 

  4)       Wat was voor jou het hoogtepunt? 

  Dat ik  mijn eigen bedachte onderwerp daadwerkelijk voor Kassa mocht gaan maken. Tijdens de derde auditie ronde moesten wij een onderwerp voor Kassa verzinnen. Ik heb toen het onderwerp vacaturefraude bedacht en helemaal uitgewerkt. Uiteindelijk heb ik dit dus écht mogen maken en ik heb hiervoor bijna 27 minuten zendtijd gekregen. Dit is ontzettend veel en daarmee een van de langste items van het hele Kassa seizoen. Ik heb me 3 weken lang ondergedompeld in de wereld van identiteitsfraude en ben samen met een verslaggever in een crimineel netwerk gedoken van oplichters. Ik heb veel contact gehad met de politie, het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en de Fraudehelpdesk. Ook heb ik veel slachtoffers gesproken, en ik heb zelfs mensen moeten vertellen dat ze werden opgelicht zonder dat ze het zelf nog door hadden. Dit was nogal heftig maar het was een heel spannend en leuk onderwerp om te maken. 

  5)       Wat is jouw grootste tip voor toekomstige talenten in de Academy?

  In de Academy krijg je de vrijheid om je eigen ding te doen. Bedenk wat je leuk vindt, probeer van alles uit, kijk mee met andere programma's, ga met verschillende collega's op pad om te kijken wat hun functie inhoudt en zorg er vooral voor dat jij je Academy tijd gebruikt om te doen wat jou leuk lijkt! 

Deze mensen gingen je voor

Terug naar boven