Stef Bandstra

 • Stef Bandstra

  naam:  Stef Bandstra

  leeftijd: 22

  huidige plek bij BNN-VARA: Academy Redacteur/Producer voor Start (NPO Radio 1)

  lichting: 2017 (Februari - Juli)

   

  1) Waarom en voor welke functie heb jij je aangemeld voor BNN-VARA Academy?

  Ik wilde echt alles leren over het radiovak: zowel het redacteurschap, de productie van radio als het werken vóór de schermen. Of de microfoon zou ik moeten zeggen. En toen werd ik aangenomen: Woohoo!

   

  2) Hoe vind je het tot nog toe?

  Het is ontzettend leerzaam, veel mensen op de redactie zeggen dat het een 4-jarige opleiding journalistiek in een half jaar is, en ik denk dat dat klopt. Je leert niet alleen hoe je een radio-item maakt, maar je mag het ook zelf helemaal uitwerken. Ook wordt alles wat je geëvalueerd, dus leer je snel van je eigen fouten en kun je het direct toepassen :) 

   

  3) Wat was tot nog toe het tofste dat je in de Academy gedaan hebt? 

  Zonder twijfel de reportage die ik mocht maken over de bodyguard. Ik sprak met een man die al tien jaar in het vak zat en de politieke top van Nederland beveiligt. Toen ik hem vroeg naar zijn privé-leven brak hij helemaal, ik voelde me in eerste instantie een beetje awkward en ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Maar hij vond het helemaal niet erg dat het was opgenomen en juist dat stukje maakt dat het een prachtreportage is geworden!

   

  4) Wat is jouw grootste tip voor toekomstige talenten in de Academy?

  Je kunt tijdens het Academy-traject letterlijk alles doen. Maak van te voren een lijstje met onderwerpen waar je ooit al een reportage over wilde maken of mensen die je graag zou willen spreken. Het kan allemaal, zolang het maar speelt in de samenleving en actueel is. 

Deze mensen gingen je voor

Terug naar boven