Kijk alles hier terug!

Kijk alles hier terug!

Rayen Panday

 • rayen 2

  Zaandammer en voorheen rechtenstudent Rayen Panday (1983) won in 2008 de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien speelt hij op verschillende festivals / podia en in theaters door het land. Op dit moment toert hij langs de Nederlandse theaters met zijn tweede avondvullende cabaretvoorstelling ‘Vrijspraak’. Vanaf januari 2016 starten zijn try-outs van zijn derde voorstelling: ‘Niet Verder Vertellen’.

  In 2008 doet hij voor het eerst een open podium stand up comedy, iets dat hij stiekem al heel lang wilde. Daar werd hij benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij in de finale de persoonlijkheidsprijs wint.

  Na zijn optreden in zo:RAYMANN werd hij tekstschrijver voor het succesvolle tv programma van Jörgen Raymann. Daarna schreef hij ook voor De Dino Show van Jandino Asporaat. Ook is hij o.a. te zien geweest in het tweede seizoen van het AVRO programma Mag ik u kussen? The Comedy Factory, en ‘De Identiteit van Nederland’

  Sinds 2010 is Rayen een van de vaste comedians bij het Comedy Café in Amsterdam. Internationaal heeft hij succesvolle shows gegeven in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Thailand en de Verenigde Staten. Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, zijn persoonlijke verhaal, zijn typetjes en zang weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken.

  In augustus 2014 is zijn eerste avondvullende voorstelling 'Drie Keer Rayen' uitgezonden bij de VARA op NPO 3, onlangs is de DVD van Drie Keer Rayen verschenen die o.a. online te bestellen is via bol.com

  Op dit moment staat Rayen in de Nederlandse theaters met zijn tweede avondvullende voorstelling 'Vrijspraak'. Het is een voorstelling die gaat over je niet meer schuldig hoeven te voelen, en op te houden met de schuld bij anderen neerleggen. Want ook al lijkt het allemaal verdacht, er is niets aan de hand tot het tegendeel bewezen is. Waar rook is, is rook. Waar vuur is, is vuur. Als je een goed pleidooi houdt, kun je overal mee wegkomen.

De Alpacas

Over

Ruud, Peter, Thomas, Nabil en Rayen zijn Alpacas! De opvolger van De Lama's, bij BNNVARA op NPO3. Met Sophie Hillbrand als leading woman.

Terug naar boven