Kijk alles hier terug!

Kijk alles hier terug!

Presentatie: Sophie Hilbrand

 • Personen - Alpacas - Sophie 2

  Sophie Hilbrand presenteert het nieuwe BNN-programma Alpacas. Vanaf 2 november vier weken lang op de maandagavond te zien, om 21:30 uur bij BNN op NPO3. 

  BIOGRAFIE SOPHIE HILBRAND. (Bron: BNN - Smoelenboek)

  F-16
  Stoned een programma presenteren, meelwormen eten, vliegen in een F-16… Wat durft alleskunner Sophie Hilbrand eigenlijk niet? Ambities heeft ze in ieder geval genoeg: TV maken, scripts schrijven, in films spelen en liedjes zingen met gitaar in een uitverkocht Ahoy.

  Superactief
  Sophie wordt op 5 oktober 1975 geboren in Alkmaar. Tot haar achtste woont ze in Bergen (NH), maar door het werk van haar vader verhuist het gezin naar Nuenen. Sophie is al jong super actief bezig. Ze hockeyt op hoog niveau en speelt toneel. Na de HAVO woont ze een jaar in Eindhoven op kamers en gaat ze één dag in de week naar de Mode Academie, maar eigenlijk weet Sophie niet wat ze wil. Ze twijfelt tussen fotograaf, binnenhuisarchitect, ontwerper, maar ook de autoschool in Driebergen is een optie...

  6Pack
  Uiteindelijk gaat ze naar Amsterdam waar ze een driejarige HBO-opleiding volgt, gericht op marketing en communicatie. Daarna volgen een paar baantjes en speelt ze mee in commercials. Dit bevalt zo goed dat ze begint met De Trap, een deeltijdtheateropleiding. Na anderhalf jaar stopt ze met De Trap en maakt haar TV-debuut in 6Pack. Na tweehonderd afleveringen, gaat Sophie naar BNN waar ze samen met Chris Silos filmpjes maakt voor The World According To BNN. In september 2004 doet Sophie samen met Chris Silos en Patrick Lodiers dagelijks live verslag vanuit Athene van de Paralympics in het programma Met 1 Been in de Finale.

  Versus
  Sophie wordt een van de vaste gezichten van BNN en heeft al veel programma’s op haar naam staan. Waaronder Try Before You Die, VOC en Spuiten en Slikken. In 2009 gaat Sophie de strijd aan met Ruben Nicolai in Ruben vs Sophie. Het eindigt in een gelijkspel dus de strijd is nog niet gestreden. Een tweede seizoen volgt en Sophie verslaat Ruben. Om het af te leren volgt er nog een seizoen, het eindigt wederom in een gelijkspel, ze zijn beiden winnaars.

  Bijzondere mensen
  Vanaf 2010 volgt Sophie mensen met een bijzonder verhaal of een bijzondere levenswijze in Je Zal Het Maar Zijn. Zo bezoekt Sophie een vrouw die besmet is met HIV en praat ze met een Nederlandse man die radicaal moslim is geworden. Sophie maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar.

  Pesten
  Ook zet Sophie zich in tegen pesten. Ze presenteert twee keer De Dag Tegen Pesten en maakt in 2013 Het Grote Racisme Experiment waarin duidelijk wordt dat iedereen, al dan niet onbewust, discrimineert. Voor het programma Wij Zitten Vast is Sophie een half jaar te gast in één van de justitiële jeugdinrichtingen van Nederland. Hier volgt zij jongeren die vastzitten met de leeftijd 12 tot en met 24 jaar. In de 9/11 Thema-avond: Ik vecht de Jihad onderzoekt Sophie wat jongeren bezield die Nederland verlaten om in Syrië te gaan vechten.

  Over de Alpacas
  Voor Sophie is het presenteren van Alpacas een heel nieuwe tak van sport. Sophie: ‘We hebben de eerst try-outs achter de rug en ik heb me echt bescheurd van het lachen. Wat een feest om bij deze groep comedians op de eerste rij te mogen zitten. Ze zijn zó snel, en zo grappig! Ik vind het te gek dat BNN weer als platform kan dienen voor nieuw comedytalent.’ 

De Alpacas

Over

Ruud, Peter, Thomas, Nabil en Rayen zijn Alpacas! De opvolger van De Lama's, bij BNNVARA op NPO3. Met Sophie Hillbrand als leading woman.

Terug naar boven