Het seizoen zit erop!

Het seizoen zit erop!

Nielson

  • Personen_Nielson

    Niels Littooij

    Niels Littooij, ookwel Nielson, is pas 22 jaar oud, maar met zijn inschrijving voor 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' begint hij alweer aan zijn derde muzikale uitdaging. Hij begon zijn carrière namelijk als rapper aan de Herman Brood Academie. In die hoedanigheid won de Dordtenaar in 2008 de Rotterdamse variant van kunstbende en het leverde hem voorprogramma’s op van onder andere The Opposites. Wat resulteerde in een benadering van MTV/Nickolodeon, die hem vroegen voor een plekje in de popgroep Zirkus Zirkus, waar hij tot 2011 deel van uitmaakte. Met die formatie scoorde Nielson al twee top tien-hits en speelde hij in Ahoy en de HMH.

    Na het uit elkaar gaan van Zirkus Zirkus besloot Nielson weer als solo-artiest verder te gaan. Nu schrijft hij vooral positieve en energieke Nederlandstalige popliedjes. De muziek stroomt naar eigen zeggen door zijn aderen en het geeft hem altijd een vrolijk gevoel. Zijn nummers gaan over 'het leventje' in de breedste zin van het woord. Muzikaal gezien raakt hij vooral geïnspireerd door genres als hiphop en soul.

    In de toekomst wil Nielson graag zijn brood verdienen in de muziek. Op dit moment heeft hij een bijbaan als planner in de verkeersschool van zijn broer maar dit kantoor ruilt hij het liefst met plekken als de Ziggo Dome, Lowlands en Pinkpop.

Over

Giel Beelen gaat op zoek naar het beste, nieuwe singer-songwriter talent van ons land. En wordt daarbij geholpen door de bekende namen!

Terug naar boven