Het seizoen zit erop!

Het seizoen zit erop!

Rogier Pelgrim

  • Persoon_Rogier

    Rogier studeerde journalistiek en is nu ZZP’er, maar het liefste zou hij zijn geld verdienen met muziek. Van zijn 14e tot zijn 21e zat hij in de band "Nuclear Playground". Ze brachten 2 EP’s uit en deden zo’n 180 shows. In 2009 besloot hij solo als singer-songwriter door te gaan. Het gevolg was zijn solodebuut "Our Dear Lady of the Plains", dat afgelopen januari uitkwam en goed werd ontvangen door onder anderen 3voor12.

    In de titeltrack van zijn debuut EP bezingt hij een vakantieherinnering die misschien het beste te omschrijven is als een religieuze ervaring uit zijn jeugd. "Mijn vader maakte een schilderij van de heilige maagd Maria op een oude verweerde deur die hij ergens had gevonden. Het was de zomer van 2000, ik was 14 en we waren op vakantie in Bretagne. Er zou een pelgrimstocht voorbij trekken, vlak langs de boerderij waar wij kampeerde. Mijn vader zette het schilderij in een lege schuur samen met een vaas bloemen en een paar kaarsen. De pelgrims kwamen langs en vele van hen bezochten de schuur met het schilderij van Onze Lieve Vrouwe. Wat ze zagen namen ze bloedserieus, veel serieuzer dan mijn vader ooit had verwacht of bedoeld. De gelovigen begonnen kruisjes te slaan, gebeden op te zeggen en ze zongen vrome liederen. De schuur was plotseling een kapel geworden."

    Rogier voelt zich nergens meer op zijn gemak dan op het podium. Beroemd zijn is niet perse belangrijk, maar leven van op het podium staan is wel het doel. Dat is de droom. Punt.

Over

Giel Beelen gaat op zoek naar het beste, nieuwe singer-songwriter talent van ons land. En wordt daarbij geholpen door de bekende namen!

Terug naar boven