Was te zien bij de VARA op

Was te zien bij de VARA op

De Strijd is op 5 november in Zwolle

 • 27sept Publiek GerdieV
  Een exclusieve voorvertoning van aflevering 5 van De Strijd. En u kunt erbij zijn.

  De vijfde aflevering van De Strijd heet De Arbeidersomroep. Media zijn een niet te onderschatten factor in de arbeidersstrijd. De eerste socialisten richtten bijna allemaal zelf een krant(je) op, waarin zij hun kijk op de wereld konden formuleren. Domela Nieuwenhuis' Recht voor Allen werd veel gelezen. In 1900 begon de SDAP een eigen krant: Het Volk, met Pieter Jelles Troelstra als hoofdredacteur. Toen de eerste radio's kwamen, duurde het niet lang of de Vereniging Arbeiders Radio Amateurs werd opgericht. Dat is nu 90 jaar geleden.

  Op donderdag 5 november organiseert De Strijd een bijeenkomst in Museum De Fundatie in Zwolle. Daar vindt een voorvertoning plaats van de vierde aflevering. De avond wordt ingeleid door eindredacteur Kees Driehuis. Na afloop van de voorvertoning kan er worden doorgepraat, in aanwezigheid van een van de historici die de makers van De Strijd met adviezen heeft bijgestaan. Er is tevens een van die makers aanwezig.

  Op deze manier heeft u de unieke mogelijkheid om De Arbeidersomroep te zien, vóórdat deze op televisie wordt uitgezonden, en daarnaast krijgt u een exclusieve blik achter de schermen van het maken van zo'n serie.

  Een kaartje voor deze avond kost vijf euro, daarbij is een welkomstdrankje inbegrepen. Kaarten zijn hier te bestellen. 

   

   

   

Achtergrond

Over

Een serie over de geschiedenis van de arbeiders in Nederland

Terug naar boven