Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Simon Minks

  • Simon Minks - aanklagers

    Simon Minks is bijna 10 jaar advocaat geweest en sinds 1999 Officier van Justitie. Hij is begonnen in Rotterdam, waar hij in een regioteam heeft gewerkt en in het zwacri-team waar hij tevens internationale rechtshulp bood. In 2002 is hij overgestapt naar het Parket Den Haag waar hij zich met jeugdzaken en wederom internationale rechtshulp bezig hield. Sinds 2005 is hij Advocaat-Generaal (Officier van Justitie in Hoger Beroepszaken) waar hij zich sindsdien heeft gespecialiseerd in vervolging van Internationale Strafzaken zoals oorlogsmisdrijven en terrorisme. Hij deed onder andere de "artikel 12 Sv-zaken tegen een voormalige Israëlische Minister en overste Karremans (Srebrenica) en was hij aanklager in zaken tegen onder andere Trafigura (Probo Koala), Frans van Anraat, Afghaanse generaals, Somalische piraten, Tamil Tijgers, de Hofstadgroep en (recent) in het onderzoek Context .

     Sinds 2015 is hij grotendeels gedetacheerd bij het parket Den Haag ten behoeve van Jihadzaken en internationale rechtshulp. 

De aanklagers

Over

De Aanklagers is een documentaireserie van BNNVARA waarin die een unieke blik gunt in de wereld van de openbaar aanklager.

Terug naar boven