• Waar gaat De Affaire over?

  De Affaire _ Over

  De eigenzinnige onderzoeksjournalisten Dana Lievens (Kiki van Deursen) en Tom Waardenburg (Peter Blok) werpen in elke aflevering nieuw licht op een bestaande, geruchtmakende affaire. In deze gedramatiseerde interpretatie van journalistieke kwesties proberen ze doofpotten te lichten en de onderste steen boven te krijgen.

  Diverse spraakmakende affaires passeren de revue. Waar is bijvoorbeeld het fotorolletje van Srebrenica? Luisteren de Amerikanen ons af? Hoe zit het met de atoomgeheimen van Iran?

  Aflevering 1: Fotorolletje 

  Tom en Dana komen achter nieuwe feiten over het mislukte fotorolletje van Srebrenica. Dit zou wel eens een grote onthulling kunnen worden. Samen besluiten ze nog één keer achter het mysterie van het beruchte rolletje aan te gaan. Ze stuiten op een nieuw spoor.

  Aflevering 2: Prism

  Om te kunnen bewijzen dat de NSA zijn tentakels een stuk verder uitstrekt dan geoorloofd, besluiten Tom en Dana de organisatie uit te lokken. Voor Tom heeft deze missie echter diepere oorzaken en grotere gevolgen dan vermoed. 

  Aflevering 3: Khan

  Dana waagt zich in het hol van de leeuw als ze in een Iraanse opwerkingsfabriek de rol van de Pakistaanse atoomgeleerde Abdul Khan wil onderzoeken bij de ontwikkeling van een Iraanse atoombom. Terwijl Tom de Nederlandse connectie onderzoekt, maakt hij zich zorgen om Dana. 

  Credits 

  Met: Peter Blok, Kiki van Deursen, Margo Dames, Sinan Eroglu, Hans Croiset, Roos Ouwehand, Katarina Justic, Bart Klever e.a. 

  Regie: Hanro Smitsman

  Serieontwerp en verhaallijnen: Robert Kievit en Thomas Blom

  Scenario: Alma Popeyus en Hein Schütz

  Camera: Lennert Hillege

  Art-director: Elza Kroonenberg

  Uitvoerend producent: Alexander Blaauw

  Eindredactie BNNVARA: Robert Kievit

Over

De Affaire is driedelig kwaliteitsdrama van BNNVARA, over drie spraakmakende affaires die de Nederlandse politiek heeft doorgemaakt.

Terug naar boven