My Fucking Problem

 • mfp

  Voor Anne is penetratie al tien jaar zo pijnlijk dat het onmogelijk is. Vaginisme heet dat. En verdomd veel meisjes hebben hier dus last van.

  Anne heeft verschillende therapieën gevolgd, zonder succes. En toch wil ze het koste wat kost ook kunnen. Waar komt dat gevoel vandaan? En hoe ervaren anderen dat?

  Napraten in de studio

  Omdat de documentaire veel vragen op kan roepen zal er meteen na de docu in de studio doorgepraat worden. Sophie Hilbrand zit dan aan tafel met twee meiden die ook vaginisme hebben. En met seksuoloog Minke de Boer. Ook schuift Jacqueline van de Bilt aan, auteur van het boek 'Overwin je vaginisme'.

  Sophie over vaginisme

  Vaginisme is onder velen een onbekend fenomeen, terwijl het voor een grote groep vrouwen dagelijks een grote rol speelt. BNN wil het probleem van vaginisme uit de taboe-sfeer halen en ik hoop vurig dat deze thema-avond hier aan bijdraagt.

  Heel gedurfd dat Anne van Campenhout zo’n persoonlijke film heeft gemaakt, waarmee ze volgens mij een belangrijke stap heeft gezet voor vrouwen om zich over eventuele schaamte heen te zetten en er over te praten met hun naasten, met professionals of ervaringsdeskundigen. Ga niet zelf aanklooien, maar praat er over.

  Nog steeds een taboe

  Voor vele honderduizenden vrouwen in Nederland doet penetratie pijn. Toch is het een taboe-onderwerp en dat wil Anne graag doorbreken met haar documentaire. In haar zoektocht spreekt Anne met lotgenoten, specialisten en haar eigen vriend.

  Deze docu laat de impact van een pijnlijke vagina zien en onderzoekt de vraag: hoe belangrijk is penetratie eigenlijk écht? Lukt het Anne om te accepteren dat dit er voor haar misschien niet in zit?

  My Fucking Problem is een film van de Familie Film & TV in coproductie met BNN en met steun van het CoBO.

   

  Kijk My Fucking Problem hier terug.

Documentaires

Over

Documentaires zie je bij BNNVARA.

Terug naar boven