Bandidos

 • Bandidos

  Als 17-jarige puber dreigt de Antilliaanse Wensly Francisco ten onder te gaan aan het straatgeweld in Tilburg. Wanhopig geeft hij zichzelf een allerlaatste kans: hij gaat het leger in. Aangekomen in de toenmalige Nederlandse legerbasis Seedorf in Duitsland wacht hem een verrassing. In zijn peloton zijn er veel meer jongeren zoals hij: kansloos, dysfunctioneel en gewelddadig. Die jongens - Wensly, Allesio, Boulaabi, Valkonet, Perez, Kuik en Van Kester -worden vrienden en noemen zichzelf de ‘Bandidos’.

  ‘Bandidos’ is een vierdelige documentaireserie over Nederlandse straatjongens, die het leger ingingen als een laatste kans om goede, geslaagde burgers te worden. Eén van hen, Wensly Francisco, probeert zijn voormalige strijdmakkers weer bij elkaar te brengen om te zien wat er van hen en van hun dromen terecht is gekomen.

  Na afloop van de eerste aflevering van Bandidos is op Holland Doc 24 een gesprek te zien met Wensly Francisco en co-regisseur Kees Schaap, in Regisseur aan de keukentafel. Beijk hier het interview.

  Aflevering 1: De laatste kans
  Aflevering 2: Wapenbroeders 
  Aflevering 3: De vijand onder ons
  Aflevering 4: Nutteloze kutburgers

  Bandidos was in januari 2014 te zien bij de VARA. 

Documentaires

Over

Documentaires zie je bij BNNVARA.

Terug naar boven