Boudewijn Büch: De dichter, de dodo en de demasqué

 • Boudewijn Büch: De dichter, de dodo en de demasqué

  Documentaire van Coen Verbraak over Boudewijn Büch, schrijver, dichter en televisiepresentator, die op 23 november 2002 overleed. In dit portret staat de wijze waarop Büch zijn eigen leven mystificeerde centraal. 

  Mystificeerd leven

  De documentaire van Coen Verbraak stelt de wijze waarop Boudewijn Büch zijn eigen leven mystificeerde centraal. Zo gaat het niet alleen over de mystificatie van de vader van Boudewijn Büch en de vele universitaire studies die Büch (die de MULO nooit afmaakte) naar eigen zeggen zou hebben gevolgd, ook zijn boek 'De kleine blonde dood', waarin hij de dood van zijn niet bestaande zoontje beschrijft, wordt besproken. En aandacht voor het verschil tussen Büch als enthousiaste televisiepresentator en de sombere persoon die hij was in zijn privéleven.

  Eenzaamheid
  Verbraak volgt Büch bij zijn verhuizing naar het herenhuis aan de Amsterdamse Keizersgracht, waarin hij zijn enorme verzameling bijzondere boeken bewaarde. De documentaire sluit af met de eenzaamheid waarin Büch aan het einde van zijn leven verkeerde en zijn overlijden op 23 november 2002 als gevolg van een hartstilstand. (bron: Cultura)

  Boudewijn Büch: De dichter, de dodo en de demasqué was in maart 2008 te zien bij de VARA.

Documentaires

 • noa t zuuje

  Nao 't Zuuje

  Het is de droom van iedere man, of in ieder geval van...

 • verlaten docu

  Verlaten

  Ieder jaar eindigen meer dan 35.000 huwelijken in een...

 • shame/fame

  Shame/Fame

  Door de komst van de smartphone en het digitale tijdperk ...

 • kuyt

  KUYT

    Het voetbaljaar van 2016-2017 was voor Dirk Kuijt het ja...

 • Meer docu's
Terug naar boven