Dag Mams

 • Dag Mams

  Dit is het verslag van een zoektocht naar de zelfverkozen dood. Een jonge vrouw onderzoekt de mogelijkheden om het leven te beëindigen. Een tocht die gruwelijk zal eindigen.

  ‘Dag mams’ is een gedramatiseerde documentaire. Een jonge vrouw, gespeeld door een actrice, is de verbindende schakel tussen de persoonlijke getuigenissen van zeven nabestaanden.

  In de gesprekken met de nabestaanden komen alle aspecten die met zelfdoding te maken hebben aan de orde. Allereerst natuurlijk de twee meest voorkomende vragen: waarom, en: wat is mijn verantwoordelijkheid. Andere aspecten die aan de orde komen: de eenzaamheid van de zelfmoordenaar, de afschuwelijk methodes, de rol van de hulpverlening, de houding van de omgeving enzovoorts.

  Hoewel de actrice een belangrijke rol speelt, is ‘Dag mams’ wat betreft inhoud documentair. Al haar teksten zijn feitelijk, zowel haar verbindende teksten als de  mededelingen over de verschillende zelfmoordmethoden.

  De actrice is de verbinding tussen de verschillende nabestaanden en neemt ons in beeld en tekst mee naar het einde van de documentaire: haar oplossing.

  Dag Mams’ was in juli 2007 te zien bij de VARA. Bekijk hier de documentaire. 

Documentaires

 • shame/fame

  Shame/Fame

  Door de komst van de smartphone en het digitale tijdperk ...

 • kuyt

  KUYT

    Het voetbaljaar van 2016-2017 was voor Dirk Kuijt het ja...

 • 3Doc: #DJ

  3Doc: #DJ

  In #DJ volgt de camera Bram Fidder (25), een jonge...

 • vrouw slaat man

  2Doc: Vrouw slaat man

  Deze documentaire belicht een wereld die lang in de schaduw...

 • Meer docu's
Terug naar boven