KUYT

 • kuyt

  Het voetbaljaar van 2016-2017 was voor Dirk Kuijt het jaar van z’n leven. Op de laatste competiedag shoot hij met een hattrick zijn club naar het eerste campionschap in 18 jaar tijd. Het was echter geen makkelijke weg naar die gulden zondag op 14 mei. Die dag verloor de aanvoerder zijn basisplaats en belandde op de bank.

  Kuyt en zijn gezin werden tijdens deze chaotische tijd op de voet gevolgd door documentairemaakster Deborah van Dam. Tijdens de wedstrijden, invalbeurten en de tijden op de reservebank volgde ze de voetballer. Ook volgde ze hem thuis, bij zijn vrouw , Gertrude, en z’n kinderen. En ze reisde met hem mee naar z’n oude club Liverpool.
   
  Dirk Kuyt: "Toen ik werd benaderd door Deborah met de vraag of ze mij een half jaar mocht volgen, heb ik natuurlijk wel even getwijfeld. Een letterlijk kijkje in mijn keuken vraagt natuurlijk nogal wat van mij en mijn gezin. Maar de klik tussen ons was er eigenlijk al vanaf het begin. En achteraf is 2017 ook nog eens het meest bewogen jaar uit mijn carrière".
    
  De documentaire Kuyt zag je bij BNNVARA op NPO 1.

Documentaires

Over

Documentaires zie je bij BNNVARA.

Terug naar boven