Wij blijven vrienden

 • Wij Blijven Vrienden

  Wie zijn eigenlijk de kinderen, die net buiten het veelbesproken Kinderpardon vallen? En welke kinderen liggen ’s nachts wakker van het idee dat hun vriendje of vriendinnetje misschien wel weg moet naar een land dat niet veilig klinkt? 

  Documentaire-producent 'Een van de jongens' én bekende muzikanten als Florian Wolff, de bands F, Only Seven Left, Happy Camper en Handsome Poets hebben zich verenigd. In ‘Wij Blijven Vrienden’ geven zij een gezicht aan de kinderen die net buiten het kinderpardon vallen én aan hun beste vriendjes. 

  Bekijk alle afleveringen:
  Anar en Joel met Florian Wolff       
  Mario en Mina met F         
  Tri, Nikolai en Jan met Aischa Traidia & Gerson Main
  Afrah en Chetana met Handsome Poets    
  Dirman en Mohammed met Happy Camper    
  Veronica en Milou met Only Seven Left    

  Kinderpardon
  Voor kinderen zonder verblijfsvergunning, die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, werd het Kinderpardon in het leven geroepen. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft echter ruim de helft van alle aanvragen voor het Kinderpardon afgewezen. Dat gaat om ongeveer 600 kinderen, die hier in Nederland geworteld zijn. Ze spreken Nederlands, gaan naar een Nederlandse school en hebben hier vrienden. Het land waar hun ouders vandaan kwamen, kennen ze niet of nauwelijks.  

  Op 5 mei 2014 startten o.a. VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children de campagne Eerlijk Kinderpardon. Veel burgemeesters én kinderombudsman Marc Dullaert riepen op tot een ruimer Kinderpardon. 

  Deze documentaires waren in 2014 te zien bij de VARA.

Documentaires

Over

Documentaires zie je bij BNNVARA.

Terug naar boven