Arijan van Bavel

 • arijan van bael dr ellen

  De Brabantse, van oorsprong katholieke Arijan van Bavel wist al vroeg wat hij wilde doen: het theater in! Als kleine jongen speelde hij stukjes met zijn ouders en zus. Op twaalfjarige leeftijd begon hij bij een musical werkgroep voor jong talent, en hij bleef zich hardnekkig in die richting ontwikkelen. Arijan studeerde o.a. aan de Kleinkunst Factory in Tilburg.

  Op zijn achttiende begon hij bij de Efteling. Daar vertolkte hij de rol van Appie Janssen bij De Enige Echte Efteling Fanfare. Hierna zette van Bavel zijn eigen theaterproductiebedrijf op, met zijn kameraden van de Efteling. Dit illustere gezelschap noemde zichzelf de Zingende Decoupeerzaag, en hiermee zou Arijan geschiedenis schrijven.

  De jolige jongeman besloot namelijk als zijn alter ego Adje een brief te schrijven aan Paul de Leeuw. Hij werd uitgenodigd in Pauls programma Mooi Weer de Leeuw, en Adje werd een denderend succes. De suffige slungel werd door Paul alle kanten op geïntimideerd en voor lul gezet, en het publiek kon geen genoeg van hem krijgen. Op een gegeven moment kwam men er weliswaar achter dat Adje niet echt was, toch kende zijn populariteit geen grenzen.

  Arijan probeert nu al een tijd zijn dommige Adje imago van zich af te schudden, onder andere door diverse andere rollen en door samen met twee compagnons een nieuw theater op te zetten in Tilburg. Dat werd een debacle dat zijn weerga niet kende, met het aftreden van een wethouder als een van de vele gevolgen. Momenteel treedt Arijan nog sporadisch op als Adje en werkt hij aan nieuwe plannen.

  Geschiedenis
  Arijan wil van Adje af. Niemand neemt hem meer serieus sinds hij het alter ego van Adje neerzette tijdens de Paul de Leeuw show. En Arijan is in nu dus spuugzat van Adje, zoveel is duidelijk. Maar waar begint Adje, en eindigt Arijan? En wanneer komt Adje precies langs?

  Geestig want ik zie hem ook alleen als Adje. Even op letten tijdens de sessie, dat ik hem niet als Adje aanspreek. Ik moet er voor zorgen dat de assertieve Arijan naar boven komt, want die Adje laat zich natuurlijkalle kanten opduwen. Misschien wedergeboorte? Rebirthing, ja, dat wil ik ook wel eens oefenen eigenlijk..

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven