Bram Bakker

 • bram bakker dr ellen

  De TV-psychiater van Nederland, Bram Bakker (29 oktober 1963) begon in 1982 aan zijn studie geneeskunde en zou uiteindelijk in 2000 promoveren op een studie naar de behandeling van angstaanvallen. Sinds 2003 is Bakker ook actief als publicist, en schrijft hij columns en artikelen voor verschillende tijdschriften en kranten. Tevens publiceerde hij meerdere boeken.

  Bekendheid bij het grote publiek verwierf Bakker vooral met zijn TV optredens. Vaak schuift hij aan in actualiteitenprogramma’s om grote gebeurtenissen waarin mogelijk psychisch gestoorden een hoofdrol spelen, te duiden. Dat komt hem ook regelmatig op kritiek van zijn collegae te staan.

  Tevens was de naam Brak Bakker veelvuldig in de bladen te lezen toen hij van het Medisch Tuchtcollege een waarschuwing kreeg vanwege onbehoorlijke omgang met patiënten. Hij werd door deze affaire ook ontslagen bij het st. Lucas ziekenhuis, waar hij daarvoor nog actief was als psychiater. Er wordt wel beweerd dat dit deels in gang is gezet omdat zijn collega’s zich bedreigd voelen door Bakkers openheid in zijn onthullende boeken.

  Momenteel is Bakker psychiater en medisch directeur bij SolutionS, de eerste particuliere verslavingskliniek in Nederland. Ook is hij een fanatiek hardloper, en liep hij reeds vele marathons.

  Geschiedenis
  Brammetje Bakker, die heerlijke collega, wat zou hij komen doen? Hij is geen patiënt bij me maar kondigde laatst aan dat hij langs gaat komen. Ik denk dat hij me misschien wil vragen voor een leidinggevende rol binnen de beroepsvereniging van psychiaters. Dat wordt ook wel eens tijd, ik zou nooit over mezelf zeggen dat ik dat verdien, maar het is wel zo.

  Ik moet mijn BFF Patty even bellen over Bakker. Het kan maar zo dat hij natuurlijk niet zozeer zakelijk maar meer privé geïnteresseerd is in me. Hij heeft zo’n broeierige blik, onder die krullenbos, echt een heerlijk stoute man denk ik. Patty weet raad met dat soort mannen, daar heeft ze veel ervaring mee.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven