Hans Klok

 • hans klok dr ellen

  Hans Klok (22 februari 1969) is een Nederlandse illusionist en magisch artiest. Op zijn tiende kreeg de blonde beauty een goocheldoos op zijn verjaardag, sinds dat moment is de magie niet meer uit het leven van Hans verdwenen.

  Met zijn vader Jaap als drijvende kracht achter hem bouwde ‘The Fastest Magician Ever’ in sneltreinvaart aan zijn carrière. Reeds op zijn veertiende wist de kleine tovenaar zowel Nederlands als Europees jeugdkampioen goochelen te worden.

  In de jaren negentig werkte Hans samen met grootheden zoals Andre van Duin en Gerard Joling tijdens spectaculaire theatershows in Duinrell. De prestigieuze prijzen die hij won zijn al niet meer te tellen en met enkele theatertours door Nederland was Hans aan het begin van de nieuwe eeuw een echte Bekende Nederlander.

  In 2007 vertrok hij naar Las Vegas voor het voorlopige hoogtepunt van zijn carrière: een Amerikaanse show met niemand minder dan blonde bombshell Pamela Anderson als assistente. De Nederlandse jongen met de magische twinkeling in zijn ogen werd zo ook in de rest van de wereld een graag geziene en bekende gast.

  Het privé-leven van Hans kent dezelfde turbulentie als zijn carrière. Op liefdesgebied was Hans lang gelukkig met fysiotherapeut Frank. Na zeventien jaar werd de relatie echter verbroken en vond Hans nieuwe liefde bij een twintigjarige Australische danser. Overigens was Hans kortstondig heteroseksueel, toen hij op de Amerikaanse radio verkondigde een affaire te hebben gehad met Pamela Anderson. Ze schenen zelfs te hebbengetongd.


  Geschiedenis
  Sinds enige tijd ben ik de mental coach van Hans Klok. Sinds hij terug is in Nederland staat hij onder grote druk. Hij mist de glitter en glamour van Las Vegas. De goochelblock is een bekende valkuil van Hans, dan ziet hij weer zo’n troosteloos zaaltje in Nederland en denkt hij: waar zijn de neonreclames! Waar is mijn rondborstige goochelvixen? Ik moet hem laten vertrouwen op zijn eigen kracht, de glamour zit in hem. Hans heeft de neiging zich in zijn kleedkamer op te sluiten voor shows, en er dan niet meer uit te willen komen. Klein kind..

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven