Hans van der Togt

 • hans vd togt dr ellen

  Hans van der Togt (9 oktober 1947) is een oudgediende van de Nederlandse televisie. Hij begon zijn werkende leven als steward bij Lufthansa maar werd al snel ontdekt en ging aan de slag als omroeper bij de VARA. Hij werd echter vooral bekend door het programma Rad van Fortuin dat hij samen met zijn assistente Leontien Ruiters presenteerde.

  Nadat dit programma van de buis werd gehaald door RTL viel van der Togt in een zwart gat. Hij kwam zonder werk te zitten en verloor zijn vriend, met wie hij al lang samen was. Hans vond troost in de drank, verdovende middelen kennen immers voor Hans geen geheimen meer, en in zijn hondjes. Om geld hoefde hij gelukkig nooit verlegen te zitten, want door handige aankoop van aandelen in Endemol verdiende hij een fortuin.

  Hans laat zich nog sporadisch zien op de Nederlandse televisie. Zo deed hij mee aan Ranking the Stars van Paul de Leeuw, waar hij bijzonder openhartig was over zijn drankgebruik. Ook was hij korte tijd een sidekick in de Madiwodovrijdagshow van diezelfde Paul de Leeuw. Momenteel leeft Hans een teruggetrokken leven met zijn hond Hero op een woonboot in Amsterdam.

  Geschiedenis
  Hans zit vast in een ziekelijke, ongezonde afhankelijkheidsrelatie, en het meest sneue is nog wel, dat dit met zijn hond is. Zonder die hond wordt Hans he-le-maal gek. Hero werd laatst aangevallen, nou, hysterie alom. Ik moest een nacht doorhalen om die man weer kalm te krijgen. Tel daarbij op dat hij het liefst om tien uur ‘s ochtends een jenevertje inschenkt en je hebt de labiliteit in eigen persoon te pakken.

  Ik ga proberen die hond van hem los te weken. Hans gaat binnenkort op vakantie, en hij is nu al in therapie bij me om er voor te zorgen dat hij dat gaat trekken zonder hond. Waar sommige mensen hun geld toch aan uitgeven hè, want goedkoop ben ik niet hoor. Maargoed, misschien moeten Hans en ik maar eens terug naar de plek waar de meest dramatische gebeurtenis voor Hans plaatsvond: het Amstelveld, waar Hero werd aangevallen. Exposure.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven