Henny Huisman

 • henny huisman dr ellen

  Henny Huisman (18 juni 1951) behoeft weinig introductie. De televisiepresentator is wel de Oprah Winfrey van de Nederlandse televisie genoemd. Zijnshows in de jaren tachtig en negentig waren mateloos populair en trokken miljoenen kijkers. Het  begrip ‘Henny Huisman Kijkcijfers’ werd geïntroduceerd. Heel Nederland zat aan de buis gekluisterd als de vriend van het volk, Henny Huisman, ons verblijdde met zijn feelgood shows.

  Huisman begint als 11 jarige bengel al met muziek maken. Hij speelt in verschillende bandjes, maar het begint pas echt als hij in 1972 de groep Lucifer opricht. Henny speelt niet alleen in groepsverband, ook solo als DJ laat hij van zich horen. In de discotheken waar hij optreedt laat hij mensen vaak bekende artiesten imiteren. Hieruit ontstaat het format voor de Playbackshow. Nadat Henny ontdekt wordt door Joop van den Ende is het balletje niet meer te stoppen en A STAR IS BORN!

  Maar ook voor Henny zit er een einde aan zijn winning streak. Sinds 2003 maakt hij geen grote shows meer, omdat de omroepbazen hem verouderd vinden. Hij gaat aan de slag bij de EO waar hij religieus getinte programma’s gaat maken. In 2010 verlaat hij deze omroep en werkt hij in stilte aan zijn grote comeback, waarin hij alle bonzen wil laten zien dat hij nog lang geen verleden tijd is.

  Geschiedenis
  Henny kampt met heftige dwangneuroses. Echt ongelofelijk wat deze man zichzelf allemaal aandoet. Hij heeft het gevoel dat hij de controle kwijt is sinds hij met zijn grote shows moest stoppen. Nou dat is natuurlijk ook zo, maargoed, niemand heeft controle over zijn eigen leven, alsof ik controle heb, we rommelen toch allemaal maar wat aan uiteindelijk.

  Wel frappant hoor, ik dacht dat Henny gewoon een lieve burgerman was, ja altijd wel wat labiel, hij huilt wel veel voor een man. Maar zulke heftige dwangneuroses? Soms lijkt het wel alsof hij gilles de la tourette heeft. Ik ben trouwens ook op locatiebezoek geweest, Snuitje bestaat echt!! 

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven