Jack Spijkerman

 • drellen-spijkerman

  Jack Spijkerman (8 oktober 1948) is een cabaretier, radio- en vooral televisiepresentator. Hij begon zijn carrière ooit als leraar, maar richtte al snel een cabaretgroep op, genaamd Dubbel en Dwars. In 1985 begon hij met zijn eigen radioshow, bij de VARA op radio 3. Het zou het begin zijn van een uitgebreide loopbaan in de mediawereld.

  Het meest bekend werd Spijkerman door het programma Kopspijkers, dat hij met groot succes voor de VARA presenteerde. In 2005 leidde Spijkermans’ wens om over te stappen naar Talpa bijna tot een kort geding met zijn werkgever. Uiteindelijk liet de VARA hem gaan, maar de kijker ook en Jack zijn shows bij Talpa flopten gigantisch. Jack kreeg de hele wereld over zich heen en werd overal verguisd.

  Hij bleef echter doorgaan en terwijl niemand het nog verwacht had, bleek de Nederlandse kijker vergevingsgezind en scoort Jack momenteel weer als vanouds met zijn shows op RTL4. Spijkerman werd als geen ander belaagd door de paparazzi, die hem geen seconde met rust lieten en zowel zijn zakelijke keuzes als zijnpersoonlijke leven in de bladen uitspelden.

   

  Geschiedenis
  Jack is hartstikke paranoïde geworden van die TV wereld. De wereld van glitter en glamour is gewoon keihard en niet iedereen kan dat aan, ik ben natuurlijk door mijn studie en stabiele persoonlijkheid beter gewapend. Maargoed, terug naar Jack, die arme ziel denkt dat iedereen een type speelt. Dus dat de koningin niet echt de koningin is maar iemand die speelt dat ze de koningin is.

  Hij komt zijn huis nauwelijks meer uit. Gelukkig kom ik ook aan huis langs. Kan ik ook meteen zien waar iedereen woont, dat is best handig. Maar wat ik bij Jack aantrof, allejezus, die man is helemaal van de wereld als hij weer in een paranoïde waan zit. Dit wordt een zware dobber, zelfs voor mij.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven