Joop Braakhekke

 • joop braakhekke dr ellen

  Vergeet Herman den Blijker en Pierre Wind, er is maar een oorspronkelijke Nederlandse celebrity TV kok, en dat is Joop Braakhekke. De uitbater van het bekende hoofdstedelijke restaurant Le Garage was al in 1993 bij de AVRO te zien met zijn populaire programma ‘Kookgek’. Joop schreef in navolging van de serie een goed verkopende reeks kookboeken onder de titel ‘Kookschrift van een kookgek’ en groeide uit tot een bekende TV personality.

  Niet alleen zijn talenten als kok brachten hem in het nieuws. Joop heeft een kort lontje enexplodeerde bijvoorbeeld toen twee BNN programmamakers voor het programma ‘Try Before you Die’ wegrenden zonder te betalen. Dat was niet de enige keer dat Braakhekke zijn onvrede uitte, een simpele zoekopdracht op ‘Braakhekke’ en ‘boos’ levert talloze resultaten op van grote en minder grote relletjes met de fameuze kok in het middelpunt.

  Op wie Braakhekke (nooit lang) boos is, is op zijn partner en hun hondje. Het hondje is het stralend middelpunt van hun gezin, en krijg dan ook alle aandacht. In 2007 kondigde Braakhekke aan te gaan trouwen met zijn partner Wim. Verder was onze Bourgondische brompot te zien in o.a. een Bros reclame, een Ambi Pur reclame (waarvoor hij de Loden Leeuw kreeg voor de meest irritante BNer in een reclame) en deed hij mee aan het immens populaire Ranking the Stars van Paul de Leeuw.

  Geschiedenis
  Joop kampt met een kort lontje, heeft geen impulsbeheersing en lijdt onder algehele labiliteit. Dat is voor elke charlatan in de geestelijke gezondheidszorg duidelijk. Meestal ga ik op locatiebezoek, want Joop werkt zichzelf regelmatig in zo’n woedeaanval dat alleen ik hem eruit kan praten. Hij vertrouwt mij natuurlijk als enige.

  Overigens goed eten daar tijdens de sessies, en lekkere wijn. Geen Jonnie de Boer, maar toch. Wel op letten dat Joop niet teveel drinkt tijdens onze sessies. Er is een getraind en talentvol oog voor nodig om de oplossingen te zien voor Joop. Dat vindt hij bij mij, maar vermoeiend is het wel. Veel van zijn problematiek is terug te voeren op zijn oude moeder, maar daar wil hij weer nauwelijks over praten.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven