Peter Beense

 • peter beense dr ellen

  Peter Beense (27 augustus 1963) is een bekende Nederlandse volkszanger. De omvangrijke zanger annex caféhouder timmert gestaag aan de weg en zo langzamerhand kan niemand meer om hem heen in showbizzland.
  Hij zong o.a. op de begrafenis van Andre Hazes, stond in het Koninklijk Theater Carré en in de Heineken Music Hall. Peter is echter een creatieve duizendpoot van de zuiverste soort, want hij stal ook nog eens de show in meerdere speelfilms waaronder Honeyz en Bolletje Blues.

  De zanger, die bekend staat om zijn gewicht, onderging in 2008 een maagverkleining. Hiermee is de voorheen meer dan 250 kilo wegende zanger flink afgevallen. Een kleintje zal hij echter nooit worden. Frappant feit over dit juweeltje uit de Nederlandse muziek: hij drinkt geen druppel alcohol. Ook niet in zijn eigen café dus. Zijn drukke leven breekt hem soms op, in 2008 stortte Peter op dramatische wijze in ten overstaan van 5000 uitzinnige fans. Hij moest tijdelijk al zijn optredens opschortten.

   

  Geschiedenis
  Peter komt voor het eerst in de praktijk. Tijdens de telefonische intake vertelde hij dat hij problemen heeft met intimiteit. Mensen zien hem als grote knuffelbeer, en willen allemaal aan hem zitten.

  Fans is het café, mensen op straat. Dat wil hij niet, hij kan slecht tegen deze ongevraagde intimiteit. Hij drinkt geen alcohol, en heeft daardoor moeite om los te komen. De beste therapie is exposure, kijken waar zijn grenzen liggen qua nabijheid van andere mensen. Misschien de knuffelbeer erbij betrekken, daar kan hij zijn emoties op projecteren.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven