Robert Schoemacher

 • robert schoemacher dr ellen

  Robert Schoemacher (13 maart 1958) is misschien wel de meest besproken arts in de Nederlandse geschiedenis. Mister Botox speelde zichzelf in de kijker van het gehele land door als een van de eersten openlijk op TV te praten over de voordelen van plastische chirurgie en cosmetische ingrepen.

  De glamourdokter presenteerde meerdere televisieprogramma’s en boekte vele successen, niet in de laatste plaats op financieel gebied. Maar er waren ook relletjes. Zo waren debuitenechtelijke relaties van Robert voedsel voor de roddelbladen en ook de vete met zijn vader en zakelijk partner werd breed uitgemeten in de entertainment media.

  De beeldschone Claudia van Zweden – Schoemacher heeft een bewogen leven achter de rug. Haar vader was een bekende crimineel en als kind leerde ze al hoe zwaar het leven kan zijn toen haar geliefde vader achter de tralies verdween. Claudia pakte haar leven echter met volle vaart op en belandde in een wervelwind van positieve en negatieve ervaringen.

  Ze werkte lang bij Endemol als persvoorlichter en zet zich momenteel met hart en ziel in voor kinderen voor gedetineerden, die zij als geen ander begrijpt. Sinds haar huwelijk met Robert Schoemacher en de komst van hun kindje Livia lijkt haar leven in een rustiger vaarwater terecht gekomen.

  Geschiedenis
  Robert en Claudia hebben vaak relatieproblemen waar ze zelf niet uitkomen en dan mag ik weer op komen draven als relatietherapeut. Clau is heel jaloers en dat is niet gemakkelijk voor Robert die haar eigenlijk op handen draagt en altijd goed let op of ze nog wel goed in de Botox zit. Maarja, Claudia wil dan weer zo nodig de nadruk leggen op het innerlijk, pfft. Ik wilde dat iemand mij eens met zoveel zorg bekeek.

  Robert en ik hebben een klik omdat we allebei arts zijn, dat schept toch een band. Hij is ook niet geheel ongevoelig voor mijn charmes, daar moet ik wel mee uitkijken. Ik kan mezelf natuurlijk niet ‘uitzetten’ maar toch moet ik proberen me wat meer bewust te zijn van de invloed die ik op mannen kan hebben, want dat is ook niet leuk voor Clau als Robert dan zo met mij flirt.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven