Robert ten Brink

 • robert ten brink dr ellen

  Misschien wel de personificatie van televisie in Nederland… is Robert ten Brink. Hij wordt ook wel de vader van de Nederlandse Televisie genoemd, en niet zonder reden. Sinds hij voor het eerst op TV verscheen is hij niet meer van de buis verdwenen, en de programma’s die hij maakt staan garant voor hoge kijkcijfers. Maar Robert is niet altijd TV presentator geweest..

  Robert ging na de HAVO naar de kleinkunstacademie. Hierna begin hij in 1979 als radio-DJ bij de KRO. Hierna volgden vele programma’s en in 1992 begon ten Brink aan ‘All You Need is Love’, het programma waarmee hij vereenzelvigd zou worden. Dr. Love, is daarna zijn bijnaam. De Cupido van Nederland bracht ontelbare stellen bij elkaar, en het programma loopt nog steeds, bijna twintig jaar later.

  Wat bijna niemand weet, is dat Robert ooit is begonnen, op zijn 17e, als spreekstalmeester in het circus. Ook is hij barpianist geweest. De muziek is nog steeds een grote passie van Robert. Hij is getrouwd en heeft maar liefst vijf dochters. Met zijn gezin was Robert te zien in Liga reclames.

  Geschiedenis
  Robert moet leren meer uit de band te springen. Zijn brave imago hangt als een molensteen om zijn nek. Hij is de personificatie van Cupido en daarom denkt iedereen dat hij lief, aardig, degelijk en braaf is. Maar Robert droomde vroeger van een Rock and Roll carrière als muzikant. Hij wil het gevoel dat hij het liefdesleed van de wereld op zijn schouders draagt, nu voorgoed afwerpen.

  Wel echt te gek dat hij bij mij komt. Misschien is Robert wel mijn meest bekende patiënt. En zo charmant ook. In de therapie moet hij, binnen de veilige en professionele cliënt-dokter relatie, maar eens goed leren loskomen. Hij moet terug naar het mannelijke oergevoel, de mannelijke energie. Ik laat hem lekker muziek maken, dansen, ik kan mensen heel goed in een hogere sfeer brengen. Zo gaat het innerlijke weer met het uiterlijke corresponderen. Het binnenste naar buiten brengen, zeg maar.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven