Sanne Wallis de Vries

  • drellen sannewallis

    Sanne Wallis de Vries (12 februari 1971) is een Nederlandse cabaretière en actrice. Ze volgde diverse universitaire studies en had vele bijbaantjes, tot ze bij Selma Susanna kleinkunstlessen nam en haar carrière als komediant startte. Ze maakte o.a. zes solo theatervoorstellingen en werd bekend bij een groot publiek door de typetjes die ze neerzette in Jack Spijkermans Kopspijkers. Haar bekendste typetje is ongetwijfeld de koningin. Wallis de Vries is gelukkig getrouwd met cameraman Jacko van ’t Hof, waarmee ze twee kinderen heeft. In 2001 maakte ze een uitstapje naar de musical wereld met een rol in Foxtrot, samen met o.a. Paul de Leeuw en Carice van Houten.

    Geschiedenis
    Sanne blijkt privé een heel saai, irritant persoon te zijn. En dat terwijl iedereen, tot aan haar eigen man toe, haar als een vrolijke, geestige, extraverte vrouw zien. Dat moet afgelopen zijn nu ze 40 is. Ze wil dat de Sanne in de ogen van anderen dezelfde Sanne wordt die ze thuis is. Ik zou zeggen, wees blij dat mensen denken dat je een heerlijke vrolijkerd bent, maargoed.

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven