Tanja Jess

 • tanja jess dr ellen

  De van oorsprong Duitse Tanja Jess verhuisde op haar vijfde met haar ouders naar Nederland. Daar volgde de blonde schoonheid een theateropleiding, om vervolgens na veel hard werk door te breken bij het Nederlandse publiek als Bowien Galema in Nederlands bekendste soapserie, Goede Tijden Slechte Tijden.

  In 2000 verliet zij de serie en werkte ze hard aan haar carrière als actrice. Het kostte haar enige moeite om het imago van haar bitchy personage Bowien van zich af te schudden, maar na vele rollen in o.a. Spanga’s, Baantjer en de AVRO serieBloedverwanten heeft deze ganz schöne Deutsche haar reputatie als serieus te nemen actrice voorgoed gevestigd.

  Overigens een pikant detail: Tanja is de enige ter wereld die naakt heeft geposeerd in twee opeenvolgende edities van Playboy Magazine. En de gelukkige man die haar alle opeenvolgende dagen naakt mag zien is musicalster Charly Luske. Met hem heeft Tanja twee kinderen. 

  Geschiedenis
  Tanja Jess is bang voor buitenaardse wezens. Mijn god, ik dacht dat ik alles al wel gehad had in mijn praktijk, maar deze vrouw is dus constant bang dat ze ontvoerd gaat worden door aliens. Ten eerste is dat natuurlijk erg arrogant, want waarom zouden ze per se geïnteresseerd zijn in haar als er zoveel interessante, inhoudelijk onnavolgbare vrouwen zoals ik rondlopen, maargoed.

  Ik moet het serieus nemen want Tanja lijdt er enorm onder. Ze heeft ooit een show van Oprah Winfrey gezien waarin mensen over deze aliens vertelden. Pfft, het is toch van de zotte, zo’n Oprah Winfrey slingert van alles de wereld in en ik kan de puinhopen weer op gaan zitten ruimen. Misschien is hypnose een goede therapie, ik zal Rasti weer eens bellen. Sowieso wel benieuwd hoe het met die oude bekende is. 

Personen

Over

Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederla

Terug naar boven