Vanaf donderdag 22 november om 22:20 bij BNNVARA op

Vanaf donderdag 22 november om 22:20 bij BNNVARA op

  • Over Floortje en de Ambassadeurs

    Floortje Dessing is terug met een nieuw programma: Floortje en de Ambassadeurs! In dit programma met in totaal vier afleveringen krijgt ze exclusieve toegang achter de normaal gesloten deuren van Nederlandse ambassades. Zo voorziet Floortje jou van een kijkje achter de schermen. Ze ontmoet vier markante ambassadeurs en draait een week lang met ze mee, zowel in hun persoonlijke leven als tijdens hun diplomatieke werk. Op deze manier volgt ze de ambassadeurs in én rondom de ambassade, op reis in 'hun' land en samen met familie in hun residentie. 

    In de vier afleveringen gaat Floortje op bezoek bij elke keer weer een verschillende ambassade. Zo bezoekt ze Susanna Terstal in Iran, Wouter Jurgens in Myanmar, Hans Docter, een Ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerken, en Renée Jones-Bos in Moskou. Ze bespreekt met hun gevoelige dossiers, zoals bijvooreeld de MH17-ramp, de vervolging van Rohingya's in Myanmar en de handelsbelangen van Nederland in Iran.

    Tijdens haar bezoek onderzoekt Floortje wat zulke gecompliceerde dossiers van de ambassadeurs vragen en wat hun persoonlijke drijfveren zijn in het werk. Ook gaat Floortje in op de volgende vragen: Hoe gaan ze als ambassadeur om met de gevoeligheden van hun handelen in vreemde culturen? Hoe moeilijk is het om zo ver uit de buurt van vrienden en familie te wonen? En wat betekent het om iedere paar jaar een nieuw leven op te moeten bouwen in wéér een ander land? 

    Floortje en de Ambassadeurs zie je vanaf donderdag 22 november om 22:20 bij BNNVARA op NPO 1. 

Floortje en de Ambassadeurs

Over

Floortje ontmoet markante Nederlandse ambassadeurs en geeft een uniek kijkje achter de schermen.

Terug naar boven