Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

 • Over

  In Geslacht! vraagt Ryanne van Dorst zich af welke rol gender speelt in onze maatschappij. Waarom denken we in de hokjes 'man' en 'vrouw'? En zit er nog wat tussenin?

  Vanaf 7 februari elke dinsdag om 22:05 uur op NPO 3!

  Aflevering 1 
  Wat maakt een man mannelijk? En wat maakt een vrouw vrouwelijk? Daar gaat Ryanne naar op zoek. Ze ontmoet ex-schoonmoeder Patricia Paay. In haar ogen het toonbeeld van vrouwelijkheid. Ook ondergaat ze een baarmoederritueel om haar vrouwelijke kant te ontdekken. Tot slot ondervraagt ze Maxim Hartman. Wat wat is nou zijn visie op de rol van de man in onze samenleving? 

  Aflevering 2 
  In deze aflevering staat het lichaam centraal. In hoeverre bepaalt je lichaam of je je mannelijk of vrouwelijk voelt? Om hier achter te komen doet Ryanne een hormoontest met travestiet Snorella. Ook neemt ze deel aan een poseerclinic voor vrouwelijke bodybuilders. Ze ontmoet een meisje met een intersekse conditie, die is geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen. 

  Aflevering 3 
  In deze aflevering stelt Ryanne zich de vraag: kan je je ook man of vrouw denken? Zit gender tussen je oren? Ze ontmoet hiphop artiest Mykkie Blanco, die zichzelf genderqueer noemt en als man in vrouwenkleding loopt. Ook gaat ze op bezoek bij politicoloog Mounir Samuel. Hij is een tijdje geleden uit de kast gekomen als man in een vrouwenlihaam. Tot slot ontmoet ze Eveline, die zichzelf op late leeftijd heeft gevonden als vrouw in een mannenlijf.

  Aflevering 4 
  Is Nederland wel klaar voor het accepteren van een 'derde sekse'? Oftewel, niet man of vrouw, maar iets daar tussenin. Dat vraagt Ryanne zich af. Ze spreekt hierover met politicus Vera Bergkamp. Ze gaat winkelen in een genderneutrale kledingwinkel en ze ontmoet de controversiële artiest Genisis P Orridge, die van gender-vrij denken zijn levensfilosofie heeft gemaakt. 

Over

In Geslacht! vraagt Ryanne van Dorst zich af welke rol gender nou speelt in onze maatschappij. Waarom denken we in de hokjes 'man' en 'vrouw'? En zit er nog wat tussenin?

Terug naar boven