Was elke maandag om 19.20 uur te zien op

Was elke maandag om 19.20 uur te zien op

Brecht: "Ik kom op de gekste locaties!"

 • brecht op fiets

  “Als je bij Groen Licht eenmaal geleerd hebt, dan is er bijna geen weg meer terug.” Presentatrice Brecht van Hulten blikt terug op de leuke (“Wildplukken! Tiny House!”) en minder leuke (“Een eend villen, brrr…”) momenten van het afgelopen seizoen Groen Licht.

  “Er zijn zoveel items die ik superleuk vond om te maken. Maar één van de leukste was wel het wildplukken in het bos: de hele dag struinen door de wei en het bos, allemaal vruchten en planten plukken om daar ‘s avonds in het bos een maaltje van te maken en bij het houtvuur op te eten. Niet dat ik zo zou willen leven, maar het is heerlijk om zo’n dag in de natuur te zijn, te leren van alles wat groeit en bloeit en wat je daar allemaal mee kunt. Alleen het villen van de eend, wat ik zelf moest doen, vond ik minder… Heel eng in het begin, maar ik heb het wel gedaan!”

  Bezit is belast!

  “Het item over de ‘tiny houses’ was ook heel leuk! Ik mocht zelf een nachtje in een tiny house slapen, dat heeft me wel aan het denken gezet. Minder spullen, minder bezit, kleiner wonen: eigenlijk word je daar volgens mij heel gelukkig van. Het heeft mij heel bewust gemaakt van de hoeveelheid spullen die ik heb en het heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder snel iets koop. Bezit is belast. Dat vond ik al enigszins, maar dat gevoel werd door deze reportage bevestigd.” 

  Geen insecten voor Brecht

  “Sinds het programma doe ik, eet ik en koop ik bewuster. Soms tot grote ergernis van mijn kinderen ;) Maar niet altijd hoor: we hebben het vlees niet helemaal uitgebannen en we eten ook geen insecten, ondanks de items van Groen Licht. Maar ik rij voortaan wel 90 of 100 kilometer per uur op de snelweg in plaats van 120 en ik gebruik sojaproducten in plaats van zuivel, om maar een paar voorbeelden te noemen.”

  “Door Groen Licht kom ik overal en mag ik overal achter de schermen kijken, op de gekste locaties. Ook ontmoet ik veel bevlogen mensen; mensen die de aarde ietsje beter willen achterlaten. Dat is mooi om te zien, hoe iedereen zijn steentje bijdraagt en dat op kleine schaal met veel passie uitvoert.”

Artikelen

Terug naar boven