Elke maandag om 19.20 uur op

Elke maandag om 19.20 uur op

 • Maandag in de uitzending

  Uitzending Groen Licht 27 november 2017

  Fosfaat
  Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat er fosfaat uit wordt gehaald. Hans van der Staak maakt zich zorgen over de fosfaatkringloop en streeft een gesloten kringloop na om de wereld te blijven voeden, zonder kunstmest: Groenrecycling. Hoe werkt dat?

  Eiland
  In de Pacific ligt tussen Fiji en Hawai eilandenrepubliek Kiribati. Het land dreigt langzaam te verdwijnen door de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door klimaatverandering. De bewoners zoeken inmiddels asiel in Nieuw Zeeland, maar is dat een oplossing?

  Vegetarisch alternatief
  Groen Licht kijkt op het bord van cabaretier Katinka Polderman. Zij wil graag minder vlees eten, maar zijn alle vleesvervangers even goed voor het milieu?                                                                     

  Nietjes
  En Fannie en Sahil testen groene gadgets. Deze week: een nietmachine zonder nietjes, werkt dat ook?

   

  Uitzending Groen Licht 4 december 2017

  Groene school
  Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene MBO-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe duurzame manier van werken.

  Waterstof
  Vanaf december rijden er in de provincie Groningen twee bussen op waterstof. Die groene brandstof komt als restproduct van het chemiebedrijf Akzo Nobel in Delfzijl. Is waterstof dè toekomst voor duurzaam vervoer?


  Rijst
  Groen Licht kijkt op het bord van presentator Andrea van Pol. Ze kookt rijst met curry. Zonder vlees, dus hartstikke duurzaam. Hoewel, hoe zit dat ook alweer met rijst? Dat heeft ongelooflijk veel water nodig, en dat is op steeds meer plekken in de wereld een probleem.

  Groene Gadgets
  En Fannie en Sahil testen Groene Gadgets. Deze week: een schrift zonder papier, werkt dat ook?

   

Terug naar boven