Elke maandag om 19.20 uur op

Elke maandag om 19.20 uur op

 • Maandag in de uitzending

   

  Maandag 18 september in Groen Licht:

  Arena

  Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal ‘vergroend’ te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?

   

  Lekker ruiken

  Deze zomer kreeg elke klant bij de supermarkt een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eindeloos lekker ruiken. En nu is dat ook overal te koop. Kunnen die geurstoffen kwaad in ons milieu? Milouska duikt in de waterzuivering. 

   

  Blauwe bessen

  Groen Licht kijkt deze week op het bord van Nadia Moussaid (presentator talkshow De Nieuwe Maan). Ze bakt een taart met blauwe bessen. Die bessen zouden supergezond zijn en worden enorm veel verkocht. Waar komen ze eigenlijk vandaan?

   

  Groene gadgets

  En Fannie en Sahil testen weer een groene gadget, deze week: foodlovers, een soort plastig deksels voor groente en fruit dat je wilt bewaren.

   

   

  Maandag 25 september in Groen Licht:

  Groene grafkist

  Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup! Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat houdt dat precies in? 

   

  Havermelk

  Groen Licht kijkt deze week in de keuken van Journaalpresentator Simone Weimans. Ze maakt Vegan Snacks met havermelk. Want ze drinkt liever geen koemelk. Is havermelk inderdaad een redelijk alternatief voor ‘gewone’ zuivel?

   

  Statiegeld

  Nederland bungelt onderaan allerlei ‘groene’ lijstjes en Groen Licht zoekt uit: wat kunnen we leren van het buiteland? Deze week: statiegeld in Denemarken. Hier wordt al decennialang gesteggeld over wel of geen statiegeld voor kleine plastic flessen, in Denemarken zijn alle plastic flessen en zelf lege blikjes geld waard. Milouska gaat in Kopenhagen de kunst afkijken en vraagt zich af, waarom kan dat niet in Nederland?

   

  Plant

  Fannie en Sahil zoeken het voor ons uit: Groene Gadgets, doen die wat ze beloven? Deze week: groeit er echt een plant uit een potlood?

   

   

  Maandag 2 oktober in Groen Licht: 

  Zon

  Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd er bijna 800 km afgelegd, is dat genoeg om World Solar Challenge in Australië te winnen?

   

  Poo or no poo?

  Is shampoo slecht voor het milieu? Daarover doen allerlei verhalen de ronde, Elena onderscheidt feiten van fabels.

   

  Tonijn

  In de rubriek OpjeBord kijkt Groen Licht deze week in de keuken van acteur Wart Kamps. Hij maakt vitello tonato en vraagt zich af: kun je nog met goed fatsoen tonijn eten? En mocht die soort uitsterven, is dat dan eigenlijk erg?

   

  Werkt het ook?

  En Fannie en Sahil groene gadgets. Deze week de Lifestraw, een pijpje waarmee je vervuild water schoon krijgt. Maar werkt dat ook?

   

  Let op: maandag 9 oktober hebben wij geen uitzending, de 16e zijn we er weer!

Terug naar boven