Elke maandag om 19.20 uur op

Elke maandag om 19.20 uur op

 • Maandag in de uitzending

  Uitzending Groen Licht 20 november 2017 

  Bomenmakelaar

  Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verplatn bomen, en Milouska gaat mee.

   

  Witte jas

  Het Radboudziekenhuis had nieuwe uniformen nodig en pakte dat compleet ‘groen’ aan. Geen katoen maar nieuwe duurzame kunststofvezels. Net zo comfortabel, veel minder vervuilend. En dan hebben we het over 35.000 nieuwe pakken…

   

  Champignons

  Groen Licht kijkt op het bord van (sport)journalist Nynke de Jong. Ze vraagt zich af, hoe duurzaam zijn champignons? En wat is het verschil tussen ‘gewone’ en biologische paddenstoelen?

   

  Karton

  En Fannie en Sahil testen groene gadgets. Deze week: een kartonnen zelfbouwspeaker, werkt dat ook?

   

   

  Uitzending Groen Licht 27 november 2017

  Fosfaat

  Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat er fosfaat uit wordt gehaald. Hans van der Staak maakt zich zorgen over de fosfaatkringloop en streeft een gesloten kringloop na om de wereld te blijven voeden, zonder kunstmest: Groenrecycling. Hoe werkt dat?

  Eiland

  In de Pacific ligt tussen Fiji en Hawai eilandenrepubliek Kiribati. Het land dreigt langzaam te verdwijnen door de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door klimaatverandering. De bewoners zoeken inmiddels asiel in Nieuw Zeeland, maar is dat een oplossing?

   

  Vegetarisch alternatief

  Groen Licht kijkt op het bord van cabaretier Katinka Polderman. Zij wil graag minder vlees eten, maar zijn alle vleesvervangers even goed voor het milieu?                                                                     

   

  Nietjes

  En Fannie en Sahil testen groene gadgets. Deze week: een nietmachine zonder nietjes, werkt dat ook?

   

Terug naar boven