Het seizoen zit erop!

Het seizoen zit erop!

HET MOORDVERHAAL

 • Jan Is De Beste - Patty schrikt - Moordverhaal

  In de eerste aflevering van Jan Is De Beste strijdt Jan tegen Patty Brard. Wie is de beste crime-fighter? Tijdens de eerste opdracht moeten ze een moord oplossen. Hier vind je het hele moordverhaal én de biografieën van de verdachten! 

  HET VERHAAL:

  Manon Jansen, het kamermeisje, heeft al tijdje een affaire met womanizer Harry, kapitein van het cruiseschip LUV Boat. Ze gaat ’s ochtends naar de hut van de kapitein om daar verhaal te halen omdat de kapitein op geen een van haar geile appjes heeft gereageerd. Bozig en teleurgesteld bonkt ze op de kamerdeur van de kapitein. Er gebeurt niks aan de andere kant. Ze sjort aan de deurknop en terwijl ze schreeuwt dat Harry godverdomme maar snel moet open doen valt de deur open. Manon stormt naar binnen. Ze stopt en het valt haar gelijk op dat het één grote bende is in de hut, stoelen die omliggen, glazen op de grond, een lamp die voorover is gevallen. Te midden van dit rommelige stilleven ligt Harry ook nogal stil te wezen in zijn witte badjas. Als Manon dichterbij komt ziet ze dat hij onder het bloed zit en dat er een mes uit zijn borst steekt. Door haar schrikreactie valt Manon op grond, ze laat haar plumo vallen en strompelt naar achteren. Aan de deurpost trekt ze zich omhoog om vervolgens de kamer uit te rennen. Manon waarschuwt de politie. Een uur later komen de crime fighters Jan Versteegh en Patty Brard aan boord van cruiseschip LUV Boat om de dader op te sporen.

  BIO's VERDACHTEN:

  Naam: Harry Mulders  
  Leeftijd: 28 
  Beroep Scheepskok 
  Lengte: 1, 74 meter 
  Schoenmaat: 42 
  Achtergrond: Is de beste vriend van de kapitein. De vrouw van de scheepskok gaat vreemd met de kapitein. Dat weet de kok niet.

  Naam: Mahir Hassan 
  Leeftijd: 26
  Beroep Eerste stuurman 
  Lengte: 1, 70 meter 
  Schoenmaat: 42 
  Achtergrond: Hij verafschuwd het gedrag van de kapitein, maar eigenlijk is hij jaloers op de kapitein omdat hij alleen maar feest, en het vrouwelijk personeel neukt. De eerste stuurman is verliefd op de kamermeisje, ook daar heeft de kapitein seks mee. De eerste stuurman weet dit. Hij wil stappen ondernemen tegen de kapitein omdat hij er helemaal klaar mee is en hem liever ziet vertrekken.

  Naam: Manon Jansen
  Leeftijd: 24
  Beroep Kamermeisje
  Lengte: 1, 68 meter
  Schoenmaat: 38
  Achtergrond: Zij heeft de crime scene aangetroffen. Omdat zij de kapitein had gesekstext en de kapitein niet reageerde, is ze bij hem langs gegaan om verhaal te halen. Vervolgens vindt zij de kapitein dood in zijn hut. Ze contact de politie. Manaon is de dochter van de Scheepsarts Leon Jansen

  Naam: Daan Jongen
  Leeftijd: 26
  Beroep Matroos
  Lengte: 1, 76 meter
  Schoenmaat: 41
  Achtergrond: Heeft al een paar keer een aanvaring gehad met de kapitein. Zijn niet de beste vrienden. Komt de avond voor de moord er achter dat zijn vriendin sextext met de Kapitein. Gasten op de boot zijn getuige van een ruzie die door de scheepsarts wordt gesust.

  Naam: Leon Jansen
  Leeftijd: 52
  Beroep: Scheepsarts
  Lengte: 1, 79 meter
  Schoenmaat: 44
  Achtergrond: Is de beste vriend van de kapitein een jeugdvriend zelfs. Werkt zn hele leven lang al op het cruiseschip. Strenge en doch rechtvaardige vader van Manon.

  Naam: Cor de Kapitein
  Leeftijd: 52
  Beroep: Kapitein
  Lengte: n.v.t.
  Schoenmaat: n.v.t.
  Achtergrond: .

  Naam: Anne Mulders
  Leeftijd: 26
  Beroep: Serveerster
  Lengte: n.v.t.
  Schoenmaat: n.v.t.
  Achtergrond: Vrouw van Harry Mulders. Anne heeft een affaire met de Kapitein.

  DE OPLOSSING:

  Nadat Scheepsarts Leon Jansen de ruzie tussen zijn dochter en Manon en Daan de matroos heeft gesust, besluit hij toch om naar zijn goede vriend Cor de Kapitein te gaan. Het zit Leon toch niet helemaal lekker. Als Leon aanklopt en de kapitein in zijn badjas open doet, loopt Leon  vastberaden naar binnen om Cor is even goed aan de tand te voelen. De scheepsarts vraagt naar de sekstexting tussen hem en zijn dochter. Of dat echt waar is en of er meer speelt. Het loopt van kwaad naar erger. Een scheldpartij wordt een worsteling die in een vechtpartij eindigt. Leon pakt een mens en ramt deze met blinde woede in de rechter borst van Cor. Cor valt neer. Leon Realiseert zich wat hij heeft gedaan,  hij heeft zijn beste vriend vermoord.  Hij zak in elkaar naast het lijk maar realiseert zich dat hij zo snel mogelijk de hut moet verlaten. Hij loopt richting de deur en hoort stommelend geluid. Leon pakt nog een mes, loopt op zijn tenen naar de douchecabine en stormt dan in een keer naar binnen. Zonder na te denken steekt hij in op de dame en gooit haar in bad. Het is Anne, de vrouw van Harry. Leon doet de deur dicht van de douche en loopt still naar buiten. Hij laat de deur van de Cors hut zacht in het slot vallen. 

   

Artikelen

 • Jan is de beste - recept - do - afl4

  HET RECEPT

  Een culinair feestje voor vier personen:250 gram zeebaars *...

Over

Jan Versteegh kan álles beter dan iedereen, althans dat vindt ie zelf. In Jan Is De Beste van BNNVARA strijdt hij elke week tegen een andere BN'er!

Terug naar boven