Hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen!

Je Zal Het Maar Hebben - Mario & Louelle

19-02-2019
De 21-jarige Louelle heeft de veelvoorkomende ziekte van Crohn. Openhartig vertelt ze over de taboes die er nog steeds zijn als het over darmproblemen gaat. Louelle heeft zo veel last gehad van deze taboes, dat ze in een depressie kwam. Gelukkig gaat het vandaag veel beter met haar. Ze gaat met Jurre naar een festival waar ze noodgedwongen allebei de dixie bijna niet afkomen. Toen Mario (22) nog maar een foetus was, is het goed misgegaan. Door alcoholmisbruik kwam hij verslaafd en met een hersenaandoening op de wereld. Hij kreeg de diagnose FAS, Foetaal Alcoholsyndroom. Hoewel deze diagnose voor hem veel duidelijk maakte, moet hij dagelijks leren omgaan met de gevolgen van dit syndroom. Hij heeft een onderontwikkeld geweten en komt daardoor regelmatig in de problemen. Toch heeft hij goeie mensen om zich heen en zien ze zijn toekomst rooskleurig in.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.