Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Annick Boer

  • Annick Boer

    Annick Boer (1971) studeerde in 1994 af aan de Akademie voor Kleinkunst te Amsterdam. Sindsdien is ze te zien geweest in vele theatervoorstellingen. Ze speelde onder andere in de musicals ‘Rembrandt’, ‘Ja Zuster Nee Zuster’ en ‘Doe Maar’, en in toneelproducties bij het NNT, De Utrechtse Spelen en het Volksoperahuis. Sinds 2011 maakt ze onderdeel uit van het team van Kanniewaarzijn.

    Daarnaast is Annick altijd met veel verschillende projecten bezig. Zo vertolkt ze veel stemmen van tekenfilmpersonages, waarvan Dory, de vergeetachtige blauwe vis uit ‘Finding Nemo’, waarschijnlijk de bekendste is. In 2016 kreeg Dory haar eigen film, ‘Finding Dory’.

    Op televisie was Annick te zien als vast cabaretlid van ‘Kopspijkers’ (later ‘Koppensnellers’), had zij een hoofdrol in de dramaserie ‘De Hoofdprijs’ en een vaste rol in de serie ‘Grijpstra en de Gier’. Het afgelopen jaar was zij te zien in de musical ‘Warhorse’ en in de film ‘Mannenharten 2’. Vanaf september 2016 gaat ze met Lone van Roosendaal en Renée van Wegberg het theater in met de muziekvoorstelling ‘Op een Mooie Pinksterdag’, waarin zij Nederlandse klassiekers zingen onder begeleiding van een live orkest.

    Annick heeft drie prijzen gewonnen: een Gouden Beeld (voor de comedy ‘De Bifis’ bij de NPS), de Pisuisseprijs (voor haar debuut in het toneelstuk ‘De Sunshineboys’) en een John Kraaijkamp Musical Award (voor haar rol in de musical ‘Doe Maar’).

Over

Soms denk je: dat Kanniewaarzijn! En dan bel je Astrid Joosten en het team van Kanniewaarzijn van BNNVARA.

Terug naar boven