Was elke dinsdag om 22:25 te zien op

Was elke dinsdag om 22:25 te zien op

Bart Rijnink

  • Bart Rijnink

    Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas, studeerde hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien heeft Bart veel verschillende projecten gedaan. Sinds 2016 is Bart lid van het acteursteam van Kanniewaarzijn.

    Bart speelde (hoofd)rollen bij o.a. Orkater (Alice in Wonderland), het Ro Theater (Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes), Toneelgroep Oostpool (Hoektand), het M-lab (Gebroeders Leeuwenhart), het Amsterdams Bostheater (de Storm) en het NNT (Don Juan). Voor zijn rol in Doe Maar de Musical werd hij genomineerd voor een Musical Award.

    Bart is een van de vaste acteurs bij ‘Het Klokhuis’ en had een grote rol in ‘Goedenavond Dames en Heren’ van Omroep MAX. Verder speelde hij gastrollen in series als ‘Danni Lowinsky’, ‘De man met de Hamer’, ‘Doris’ en ‘Flikken Maastricht’.

    Als componist en muzikant werkte hij voor o.a. Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Ballet, Circus Treurdier, Remco Vrijdag & Martine Sandifort en Orkater. Ook is hij frontman van zijn eigen band laGarçon*, waarmee hij op veel festivals speelt.

Te zien in Kanniewaarzijn:

Terug naar boven