Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Leo Alkemade

  • Leo Alkemade

    Leo Alkemade (1980) studeerde in 2002 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Daar leert hij Roel Bloemen kennen, met wie hij het duo ‘Alkemade & Bloemen’ vormt. Al voor hun afstuderen, in 2000, winnen ze de Jury- en Publieksprijs op het Groningen Studenten Cabaret Festival. Samen maken zij vijf theaterprogramma’s. Leo maakt sinds 2016 deel uit van het team van Kanniewaarzijn.

    Op televisie is Leo verder te als Kurt in de serie ‘Missie Aarde’ van de VPRO. De cabaretvoorstelling ‘Je moet niet alles geloven wat Gemma zegt!’ die hij met Roel Bloemen maakte, werd uitgezonden door de VARA/HumorTV. Ook kwam hij voorbij in ‘De Dino Show’, ‘Mag ik u kussen?’, ‘Toren C’, ‘Komt een man bij de dokter’, en ‘Sluipschutters’. Van dat laatste programma was hij ook een van de schrijvers. Ook schrijft hij voor het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ (VARA, Radio 2).

    Als kandidaat heeft hij meegedaan aan ‘De Slimste Mens’, ‘Fort Boyard’, ‘De Pelgrimscode’ en ‘Expeditie Robinson’. Ook is Leo in de bioscoop te zien geweest, in ‘Popoz’, ‘Shouf Shouf Habibi’, ‘Floris’ en ‘Pak van mijn hart’.

Over

Soms denk je: dat Kanniewaarzijn! En dan bel je Astrid Joosten en het team van Kanniewaarzijn van BNNVARA.

Terug naar boven