Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Plien van Bennekom

  • Plien van Bennekom

    Plien van Bennekom (1970) is vooral bekend als de helft van het duo Plien & Bianca, dat zij vormt met Bianca Krijgsman. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Vanaf oktober 2016 staan ze in de theaters met hun zesde programma, ‘Gaat het nog door?’. Sinds 2011 is Plien een van de vaste acteurs bij Kanniewaarzijn.


    Met Bianca Krijgsman won zij in 1996 het cabaretfestival Cameretten met hun programma ‘Changez’. In 2000 was hun cabaretdoorbraak met ‘Biks’, gevolgd door ‘Ngorongoro’, de luchtvaartparodie ‘Stessen’ en ‘Wie dan allemaal…’. Van 1998 tot en met 2003 waren ze te zien in het VPRO-kinderprogramma ‘Zaai’.

    Plien speelde daarnaast vele rollen in het satirische programma Koefnoen, o.a. Linda de Mol, Anky van Grunsven en Floortje Dessing. In de SBS6-dramaserie ‘Gouden Bergen’ (2015) vertolkte ze een van de hoofdrollen. Ook speelde ze in de films ‘All Stars’, ‘Minoes’, ‘Spion van Oranje’, ‘'n Beetje verliefd’, ‘Dik Trom’ en ‘Moordwijven’. In de musical ‘Jan, Jans en de Kinderen’ speelde ze Jans. Samen met Alex Klaasen maakte ze ‘Nerd TV’ voor ‘Villa Achterwerk’.

Over

Soms denk je: dat Kanniewaarzijn! En dan bel je Astrid Joosten en het team van Kanniewaarzijn van BNNVARA.

Terug naar boven