Vanaf 28 februari om 21:40 op

Vanaf 28 februari om 21:40 op

 • Over Lex Lokaal

  Lex brengt een ode aan Nederlandse dorpen in Lex Lokaal!

  Een autocrossbaan in je voortuin, de enige dragqueen zijn in je dorp van amper 1500 inwoners of in je vrije tijd je auto in een hijskraan hangen en als schommel gebruiken. Niets is te gek op het platteland.

  In Lex Lokaal reist Lex Uiting van de Waddeneilanden tot Limburg, op zoek naar bijzondere verhalen in dorpen en streken. Het merendeel van de Nederlanders woont in een grote stad, waardoor het dorpsleven vaak vergeten wordt. Daar komt nu verandering in. Lex Lokaal brengt het bruisende plattelandsleven in kaart en laat zien hoeveel er te doen en te beleven is. Lex gaat op dorpsfeest, ontdekt wat er in de vrije tijd wordt uitgespookt, komt erachter hoe anders vriendschap en liefde in het dorp worden beleefd en ontdekt het harde werk op de boerderij. In zes afleveringen brengt hij een ode aan de dorpen in Nederland. 

  Lex is erg enthousiast over wat hij heeft gemaakt: “Kijk, ik woon dan wel tegen wil en dank in de Randstad, maar ik blijf natuurlijk een uit de klei getrokken boerenlul. Altijd blijf ik verlangen naar het tevreden leven in ’t dörp. En daarom deze ode aan alle gekke, prachtige plattelanders en de streek. Nederland is uiteindelijk één groot dorp.” 

  Lex Lokaal, vanaf 28 februari 21:40 op NPO 3!

   

   

Over

In Lex Lokaal reist Lex door Nederland voor bijzondere verhalen van het platteland.

Terug naar boven