Lieve Liza was in 2012 te zien bij BNNVARA op

Lieve Liza was in 2012 te zien bij BNNVARA op

Karin

 • lieve liza karin

  Karin (Loes Haverkort) is Suus’ beste vriendin. Ze is daadkrachtig en thuis heeft ze in tegenstelling tot Suus al sinds het begin van haar relatie de broek aan. Ze heeft al jaren een abonnement op de ‘Liza’ en is dan ook een echte Liza-vrouw: zelfstandig en brutaal. Ze stelt zich vooral op als adviseur van Suus in vele zaken, onder andere die met Mark.

  Karin heeft eigenlijk best een hekel aan Mark, maar zal dat nooit hardop zeggen tegen haar vriendin. Desondanks is wel voor iedereen overduidelijk dat Mark en Karin niet de beste vrienden zijn. Ze woont samen met Rob, de beste vriend van Mark, en zullen over niet al te lange tijd gaan trouwen.

  Over Loes Haverkort:

  In 2004 studeert Loes Haverkort als actrice af aan de Toneelacademie van Maastricht. Op het toneel maakt Loes naam met rollen in o.a. Richard Iii, Fall Der Gotter/Val Van De Goden, Titus Geen Shakespeare, Cruise en Palindrome. In 2008 speelt Loes een hoofdrol in De Koopman Van Venetië.

  Op de televisie is Loes te zien in series als De Troon, Juliana, Van Speijk, Floor Faber en Julia’s Tango. Ook speelt zij in de telefilm Coach. In 2010 schittert Loes als Prinses Maxima in de tv-serie Bernhard - Schavuit Van Oranje. In de bioscoop is Loes te zien in de speelfilms Dik Trom (bekroond met een Platina Film), Mijn Opa De Bankrover (bekroond met een Gouden Film), Het Echte Leven en Sportman Van De Eeuw.

  Behalve actrice is Loes ook zangeres. Zo speelt en zingt ze o.a. in de musicals Route 66 en Brandende Liefde. In 2010/2011 speelt Loes een prominente rol in de musical Soldaat Van Oranje, die wordt bekroond met diverse Musical Awards. In 2011/2012 speelt Loes de hoofdrol in de voorstelling Emmi@Leo, een bewerking van de gelijknamige 'mailroman' van de Oostenrijkse schrijver Daniel Glattauer.  In 2012 speelt Loes bij het Nationale Toneel in Koninginnenacht van Franz Wittenbrink.

Personen

 • lieve liza rob

  Rob

  Rob (Abel Nienhuis) heeft een keurige baan bij het...

 • lieve liza suus

  Suus

  Suus (Elisa Beuger) is Marks vriendin, al jaren. Ze is een...

 • lieve liza mark

  Mark

  Mark (Gijs Naber) woont samen met zijn liefje Suus van de...

 • lieve liza hendrik

  Hendrik

  Hendrik (Mike Libanon) is in feite alles wat Mark niet is:...

Over

Lieve Liza was een serie bij BNNVARA, NTR en VPRO met Gijs Naber en Elisa Beuger.

Terug naar boven