Lieve Liza was in 2012 te zien bij BNNVARA op

Lieve Liza was in 2012 te zien bij BNNVARA op

Mark

 • lieve liza mark

  Mark (Gijs Naber) woont samen met zijn liefje Suus van de middelbare school in zijn hometown Castricum. Hij is egocentrisch, lui, onverzorgd, heeft weinig interesse in zijn vriendin, is gemakzuchtig, houdt niet van shoppen, klassieke muziek of wijn. Hij houdt wel van voetbal, praten over voetbal, kijken naar mensen die praten over voetbal, pils drinken, rockmuziek, useless facts, lijstjes (over voetbal), verzamelen en auto's.

  Als Mark zijn baan bij het mannenblad in moet ruilen voor een plek op de redactie van de Liza, is hij doodsbang dat hij zijn status als stoerste kerel van het dorp kwijt zal raken. Daarom besluit hij zijn degradatie geheim te houden. Mark vervloekt zijn nieuwe job, waarvoor hij tot zijn ergernis de brievenrubriek ‘Lieve Liza’ onder zijn hoede moet nemen. Naarmate Marks privéleven in steeds roeriger vaarwater komt, worden zijn antwoorden op vragen van lezeressen steeds levensechter.

  Over Gijs Naber:

  Gijs Naber studeerde in 2003 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien heeft hij in meerdere producties van Zuidelijk Toneel Hollandia gespeeld, waaronder Seemanslieder (2004 - 2005) en Richard Iii (2003).

  Sinds 2007 is Gijs vast verbonden aan het RoTheater, en schitterde hij onder andere in: Lang En Gelukkig, Baal, Een Cowboy Met Zijn Handen Hoog Juicht Waarschijnlijk Niet, Bowling, Romeo En Julia en het succesvolle Snorro.

  Naast zijn theaterwerkzaamheden is Gijs veelvuldig te bewonderen op televisie. Zo speelde hij o.a. in de serie Bitches (BNN), Spoorloos Verdwenen (2004), Rauw (2006), De Co-Assistent (2007) en De Vloer Op (2007- heden). Ook was hij in 2008 te zien in de serie Annie M.G. (NPS/VARA). In 2005 speelde hij in de films Johan (regie Nicole van Kilsdonk) en in Zwartboek (regie Paul Verhoeven).

  Ook speelde hij in het regie debuut van Monique van de Ven, Zomerhitte (2007) en hij was te zien in De Laatste Dagen Van Emma Blank (regie Alex van Warmerdam). In de speelfilm Loft (regie Antoinette Beumer), die in december 2010 uitkwam, heeft Gijs een van de mannelijke hoofdrollen. In 2011 is de film De Heineken Ontvoering (regie Maarten Treurniet) uitgekomen, waarin hij de rol van Cor van Hout vertolkt.

Personen

 • lieve liza rob

  Rob

  Rob (Abel Nienhuis) heeft een keurige baan bij het...

 • lieve liza suus

  Suus

  Suus (Elisa Beuger) is Marks vriendin, al jaren. Ze is een...

 • lieve liza karin

  Karin

  Karin (Loes Haverkort) is Suus’ beste vriendin. Ze is d...

 • lieve liza hendrik

  Hendrik

  Hendrik (Mike Libanon) is in feite alles wat Mark niet is:...

Over

Lieve Liza was een serie bij BNNVARA, NTR en VPRO met Gijs Naber en Elisa Beuger.

Terug naar boven