Lieve Liza was in 2012 te zien bij BNNVARA op

Lieve Liza was in 2012 te zien bij BNNVARA op

Rob

 • lieve liza rob

  Rob (Abel Nienhuis) heeft een keurige baan bij het Castricumse filiaal van een grote Nederlandse bank en doet daar zijn best omhoog te komen. Hij is er inmiddels al verantwoordelijk voor de hypotheekverstrekking. Maar deep down is hij niet bijzonder tevreden met zijn werk: elke dag maar weer die stropdas om, elke dag maar weer die gepoetste schoenen. Nee, dan zijn beste vriend Mark, die heeft pas een enerverend en geweldig leven.

  Rob voelt zich soms gekooid in zijn burgerlijk bestaan. Hij woont samen met Karin en ze hebben nu al enige tijd geleden besloten te gaan trouwen. Rob gelooft wel dat Karin de juiste vrouw voor hem is, want anders kwam er misschien weinig van zijn leven terecht. Dat hij in ruil daarvoor in tegenstelling tot Mark flink mee moet draaien in het huishouden is niet eens zo’n groot probleem, want waar zou hij zijn zonder Karin…?

  Over Abel Nienhuis:

  Abel Nienhuis studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool.
  Sindsdien is hij werkzaam als acteur en regisseur. Abel speelde in diverse toneelstukken, waaronder Driekoningenavond (2006) en Oud Vuil (2007). Ook maakte en speelde hij met de Pooiers de lunchvoorstellingen Morgen doe ik het (2008) en Oorlog (2012). Abel was te zien in verschillende tv-series, waaronder Floor Faber (2009), Verborgen Gebreken (2009) en Flikken Maastricht (2009). Ook speelde hij in de telefilm Bon Voyage (2011), die al diverse malen internationaal is bekroond.

  Momenteel heeft Abel een vaste rol in de jeugdserie Vrijland (2010), waarvoor hij deze zomer het derde seizoen opnam. Vorig jaar beleefde Abel zijn regiedebuut met de voorstelling Vuurwerk (2011) in het Bellevue Lunchtheater in Amsterdam. Dit jaar regisseerde hij op de Parade de Kale Zangeres, met onder meer Nettie Blanken, Frits Lambrechts en Bram van der Vlugt.

Personen

 • lieve liza suus

  Suus

  Suus (Elisa Beuger) is Marks vriendin, al jaren. Ze is een...

 • lieve liza mark

  Mark

  Mark (Gijs Naber) woont samen met zijn liefje Suus van de...

 • lieve liza karin

  Karin

  Karin (Loes Haverkort) is Suus’ beste vriendin. Ze is d...

 • lieve liza hendrik

  Hendrik

  Hendrik (Mike Libanon) is in feite alles wat Mark niet is:...

Over

Lieve Liza was een serie bij BNNVARA, NTR en VPRO met Gijs Naber en Elisa Beuger.

Terug naar boven