Pieter Jouke

  • Pieter Jouke

    Pieter Jouke werd in 1973 als domineeszoon geboren in Kampen. Studeerde psychologie kreeg banen en zag in 2000 dat hij inmiddels zoveel tijd niet aan comedy besteedde dat het voor niemand meer leuk was. Hij besloot het podium op te klimmen als standup comedian. En ging schrijven voor diverse tv-programma’s waaronder De Wereld Draait Door, Koefnoen en Koppensnellers.

    Hij werd gevraagd om sketches en columns te doen voor verschillende radio-programma’s. En was te zien op TV met VPRO’s De Staat Van Verwarring, met Koppensnellers, met Veronica’s CQC en nu met BNN’s Padoem Patsss. Ondertussen blijft hij spelen in ieder theater en festivalterrein van Nederland, maar ook in Auckland (NZ), New York, Costa Rica, Edinburgh, Londen en Hongkong.

    Hij schreef voor verschillende cabaretiers mee aan hun avondvullende voorstellingen. En speelde inmiddels ook zelf zijn eigen avondvullende voorstellingen.

    In februari 2017 gaat hij in de Kleine Komedie in premiere met zijn vierde avondvullende voorstelling Dingen Die Ik Dacht.

Wie?

Over

Padoem Patsss is de one-liner show van BNNVARA! Een programma over humor, taal en performance, op NPO 3.

Terug naar boven