Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Chili con carne

  • chili-ppks

    Zo maak je chili con carne

    Nodig:

    2 rode pepers
    2 tenen knoflook
    1 grote ui
    olijfolie
    600 gram rundergehakt
    0,5 theelepel komijn (djinten), gemalen (potje)
    0,5 theelepel korianderzaad (ketoembar), gemalen (potje)
    2 blikken tomatenblokjes op sap
    1 kaneelstokje
    1 blik kidneybonen (400 gram)
    1 blik zwarte bonen (ca. 400 gram)
    verse koriander (alleen als je t lekker vindt)
    eventueel geraspte belegen Goudse kaas

    Zo maak je chili con carne: 
    Eerst maak je de pepers, knoflook en ui schoon en hak je het fijn. In een grote pan olijfolie bak je de uisnippers zachtjes voor 3-4 minuten, dan knoflook en peper en na een halve minuut het gehakt. Bak terwijl je telkens omschept. Bestrooi het mengesel met gemalen komijn en korianderzaad. Giet de blokjes tomaat met sap en het kaneelstokje in de pan. Laat dit ongeveer 20-25 minuten pruttelen en doe dan de (afgespoelde) bonen in de pan. Laat het warm worden en bestrooi met verse koriander en geraspte kaas. Eet smakelijk! 

    Als je het net als Sanne in wilt vriezen, laat het dan eerst goed afkoelen. Stop het daarna pas in de koelkast. 

    Ook lekker met:
    Reepjes paprika
    Halve kerstomaten
    Verse koriander 
    Chilipoeder
    Lekker met:
    Geraspte kaas
    Plakken avocado
    Lepel yoghurt

    Restje:

    1) In een wrap met rucola, avocado en zoete chilisaus.
    Bladerdeegplakje ontdooien, lepel chili erop, dichtklappen, randen aandrukken, bestrooien met kaas en 20 minuten in oven van 200 graden.
    2) In een schaaltje, daarop tortillachips en veel geraspte kaas en dan onder de grill.

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven