Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Zelf friet bakken

 • friet_ppks

  Zo bak je de lekkerste friet:

   

  De lekkerste friet begint bij een goede aardappel. Mijn favoriete frietaardappel is het Bintje. 

   

  Sommige frietboeren kiezen voor hun eigen favoriet, zoals de Marijke, Desiree of Santé. Jack Snack koos voor de Marijke en maakte daarmee de beste friet van het jaar. De beste frietaardappel wordt niet te donker bij het frituren.

  Schil de aardappels, was ze en haal ze door een frietsnijder (of snijd ze met de hand in staafjes).  Spoel ze af en dep ze droog. Frieten bak je 2 x 1 keer op lage temperatuur en 1 keer op hogere.

  Verhit olie of vet in de pan tot 145-150 graden. Voeg in porties frieten toe. Ze moeten lekker kunnen zwemmen dus niet teveel tegelijk. Bak ze ongeveer 4-5 minuten.  Als je ziet dat er belletjes rond de frieten verschijnen neem je ze uit de pan en schud je ze uit. Laat ze nu minstens een half uur afkoelen. Langer mag ook.

  Verhit de olie of het vet nu tot 175-189 graden. Voeg de voorgebakken frietjes toe en bak ze lekker krokant en niet te donker.

  Laat ze uitlekken en bestrooi ze met wat zout.

  En smullen maar! Het is nog lekkerder met je eigen gemaakte mayonaise. Dat is zo gebeurd. Hoe? Dat vind je in het recept of in het korte filmpje. 

Recepten

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven