Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Gambas pil pil

  • gambas-ppks

    Lekkere pittige garnalen


     

    Snel knoflook pellen?

    Pak twee metalen schalen die precies even groot zijn. Doe de bal in één en zet de tweede schaal er als deksel op. Pak de schalen aan de zijkant pvast en schud als een gek de schalen op en neer (ongeveer 45 seconden) Je hoort eerst een soort dof geluid en hoe langer je schud hoe feller het geluid wordt. Dan weet je dat de tenen los beginnen te komen. Als je goed geschud hebt zijn alle tenen los én gepeld.

    Gamba’s pil pil

    2 kilo tijgergarnalen ½ theelepel gerookt paprikapoeder chilivlokken laurierblaadjes 8-12 tenen knoflook 150 -200 ml olijfolie

    Pel de grote garnalen door eerst de kop voorzichtig te verwijderen en dan het pantser af te pellen. Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250 °C). verdeel de garnalen over 4-6 ovenschaaltjes. Pers boven elk schaaltje 2 of 3 tenen knoflook uit. Bestrooi de garnalen met gerookt paprikapoeder en chilivlokken. Leg in elk schaaltje een laurierblaadje.

    Schenk de olijfolie over de schaaltjes en plaats de schaaltjes voor ongeveer 15 minuten in de hete oven.

    Voeg zout naar smaak toe

    Lekker met Turks brood om te dippen.

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven