Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Lasagne uit de hapjespan

  • lasagneppks

    Lasagne uit de hapjespan

    Dit heb je nodig:

    75 gram spekblokjes
    1 ui
    1 flinke teen knoflook
    1 rode peper
    500 gram rundergehakt
    zout, peper
    Italiaanse keukenkruiden (gedroogd)
    1 fles sugocasa (tomatensaus) (ca. 700 ml)
    1 pak gezeefde tomaten
    250 gram lasagneplakken (pakje gedroogd)
    1 bol mozzarella
    basilicum blaadjes

    1 hapjespan

    Zo maak je het:

    Laat de spekblokjes op lage stand in de hapjespan smelten. Ze hoeven niet knapperig te worden. Pel intussen de ui en teen knoflook en snijd de uit in stukken en pers de knoflookteen uit.

    Strooi ze bij de spekblokjes en laat zachtjes meebakken.  Snijd intussen de peper in de lengte doormidden en haal de pitjes met de punt van je mes weg. Snijd de peper in stukjes en doe ze  bij de spekjes en uisnippers in de pan.

    Doe nu het gehakt in de pan en druk het met een spatel in stukken. Schep om en maak telkens iets kleiner zodat het gehakt uit elkaar valt. Laat het gehakt een beetje kleuren. Het mag niet meer rood zijn. Strooi er zout, peper en Italiaanse kruiden over.

    Schenk de tomatensaus uit de fles in de pan, roer goed door en schenk dan de gezeefde tomaten hierbij.  Schenk nog ongeveer een half glas water bij de saus. Breng aan de kook en draai de warmtebron dan laag.

    Breek nu elke keer een plak lasagne boven de pan in tweeen en duw in de saus. Ga zo door met alle plakken en zorg dat de stukken lasagne zo goed mogelijk verspreid worden. Druk ze in de saus. Ze moeten helemaal bedekt zijn met de saus.

    Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de lasagne plakken (beet)gaar zijn.

     

    Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pan. Leg nog even de deksel op de pan tot de mozarella gesmolten is. Strooi vlak voor het serveren de basilicum over de lasagne.

     

    Pas de smaak van de lasagne aan je eigen smaak aan door meer peper of knoflook te gebruiken en door bijvoorbeeld nog een extra schaaltje geraspte kaas bij de lasagne te geven.

    Je kunt ook nog extra tomaatjes aan de saus toevoegen.

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven