Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Merguez

  • merguez_ppks

    Maak je eigen worst!

     

    Ingrediënten:

    Je kunt hiervoor het best naar een Turkse of Marrokaanse slager en kruidenier gaan. 

    1 kg lamsvlees, bijvoorbeeld schouder. Het moet wel zo'n 30 procent vet bevatten. Kan de slager bij helpen.

    15 gram zout

    4 gram peper

    4 gram venkelzaad

    4 gram komijnzaad

    2 gram korianderzaad

    3 eetlepels ras el hanout

    4 eetlepels harissa

    4 tenen knoflook

    1 grote ui

    1 halve paprika

    blaadjes van een bosje koriander

    paar meter schapendarm, de slager helpt je wel.

    gehaktmolen met vultuit, bijvoorbeeld de Porkert 5, vanaf € 35,- op Marktplaats te vinden.

     

    Werkwijze:

    Het vlees moet zo koud mogelijk zijn zodat het vet gemakkelijker gemalen kan worden.

    Snijd het vlees in blokjes van 1 cm, snijd de paprika en ui klein en pers de knoflook. Maal de peper en zaden fijn in een vijzel. Meng daarna alles door elkaar. 

    Zet een tijdje in de koelkast of zelfs in de vriezer zodat het bijna bevroren is. 

    Maak met de molen gehakt van het vlees. Meng dit nogmaals goed door. 

    Om te proeven of er genoeg kruiden, peper en zout in zit kun je even een klein balletje maken en dat bakken en proeven

    Vul de gootsteen met water en spoel de darm schoon. Zet als een tuinslang over de kraan zodat ook de binnenkant wordt schoongespoeld. 

    Doe de darm daarna over de vultuit.Zet die op de gehaktmolen en maal het vlees door de molen de darm in. 

    Vervolgens worstjes draaien. 

    Bak ze in 10 minuten gaar.

    Doe eventueel eerst wat onderzoek: Google wat rond en zoek op YouTube naar 'worst maken' en bekijk wat video's, dan kan het niet misgaan.

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven