Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Kliekjesquiche

  • quiche_ppks

    Gooi je kliekjes niet weg, maar eet ze op!

     

    Filodeeg is handig om in het diepvriesvakje te bewaren. Let bij ontdooien op dat de blaadjes niet uitdrogen want dan breken ze makkelijk. Leg het liefst een beetje een natte schone theedoek over de velletjes terwijl je aan het werk bent.

    Neem een quiche- of springvorm. 

    Bestrijk 3-4 velletjes filodeeg (afhankelijk van de grootte van je vorm) met olie. Leg vel 1 in de vorm, daarop (een beetje verspringend met de hoeken) vel 2 en dan vel drie. Snijd nu alle restjes die je in de koelkast hebt kein. Dat kan tomaat, paprika, lenteui, aubergine of broccoli etc. zijn. Van alles een beetje. 

    Meng met een restje kaas of ham en schep in de vorm. Vouw de blaadjes er over heen. Neem nog een vel, bestrijk dat ook met olie en verfrommel het een beetje. Leg het op de dichtgevouwen quiche en zet voor ongeveer 20 minuten in een oven van 200 °C. 

    In plaats van 1 grote quiche je ook heel makkelijk een 1 persoons quiche maken met slechts 1 of 2 velletjes deeg!

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven